23948sdkhjf

Thrane-boss: Vi er bare dygtigere

Den danske producent af satellitkommunikations-udstyr kan fejre 30 års jubilæum. Innovation og passion er to af nøgleordene bag succesen.
Thrane & Thrane har udviklet sig til lidt af en dansk, højteknologisk succes. Den 29. september kunne virksomheden fejre, at det var nøjagtig 30 år siden, tvillingerne Per og Lars Thrane besluttede sig for at springe ud i livet som selvstændige.

Begge brødre havde en ingeniørbaggrund og erfaring inden for skibsradioudstyr, og det brugte de til at lancere virksomhedens første produkt; et radiotelexmodem til kommunikation til og fra skibe. Udviklingsarbejdet tog et halvt år, og så stod Thrane & Thrane med et produkt, der var konkurrenternes overlegne. Det skriver Børsen.

Næste produkt blev en satellitterminal, som blev lanceret i begyndelsen af 1980’erne, og det blev en succes, som virksomheden straks tjente penge på, og hvis teknologi kan spores helt frem til de produkter, der produceres i dag.

Stadig aktiv i virksomheden
For Lars Thrane har det altid været centralt at investere i udviklingsarbejdet for hele tiden at være på forkant med udviklingen. Og han er da heller ikke i tvivl om, hvorfor Thrane & Thrane er blevet en succes.

- Vi er simpelthen bare dygtigere. Dels har vi fokuseret i mange år, dels er vi bedre til at lave produkterne. De er bare mere sexede end konkurrenternes, siger han til Børsen.

Hans bror Per Thrane trådte ud af virksomheden, da den blev børsnoteret i 2001. Til gengæld er Lars Thrane stadig aktiv – både som bestyrelsesmedlem og som direktør for koncernens strategiske produktudvalg og produkudvikling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125