23948sdkhjf

Systematic står bag mobile patientjournaler

Region Midtjylland tester i øjeblikket nye systemer med patientjournaler på mobiltelefonen, som er udviklet i samarbejde med Systematic.
Mobile patientjournaler i lommeformat.

Det er visionen bag et nyt forsøg blandt læger og sygeplejersker i Region Midtjylland, som har Aarhus-virksomheden Systematic med ombord i rollen som udviklere.

I Midtjylland varetages projektet af Caretech Innovation, som er en fireårig sundheds-it-satsning finansieret af Region Midtjylland og EU.

- Rigtig mange læger og sygeplejersker efterspørger en form for mobil adgang til patientdata, og der er da også helt klart områder, hvor det giver god mening, siger Thomas Hohn, projektleder hos Caretech Innovation, til Dagens Medicin.

Randers er udgangspunkt
Siden årsskiftet har han og Caretech Innovation arbejdet med en projekt, der skal undersøge, hvordan mobiltelefoner (smartphones) og tabletcomputere som iPad og Galaxy kan bruges af klinikere til at tage patientdata med i alle situationer.

Udgangspunktet har været Regionshospitalet Randers, der i snart et år er blevet kigget over skulderen af etnografer, der har identificeret de situationer, hvor journaloplysninger kan tages ud af computeren og med i lommen hos læger og sygeplejersker.

- Det har givet os en lang liste med mulige ideer, som vi sammen med udvikleren Systematic, læger og sygeplejersker har prioriteret. Målet er at omsætte det til to prototyper på mobiladgang til epj, som vi kan sende ud til klinikerne og dermed høste erfaring,siger Thomas Hohn.

Udvikles også i Hovedstaden
Den første prototype sendes om kort tid til test, når otte læger og sygeplejersker skal afprøve en ny mobil-app, som blandt andet giver mulighed for at abonnere på prøvesvar og få besked i samme øjeblik, de ligger klar.

Også i Region Hovedstaden er man langt fremme med udviklingen.

- Der er ingen tvivl om, at vi bevæger os mod en fremtid, hvor mobile enheder er i hånden på hver eneste kliniker, siger Christian Kørner, chefkonsulent og it-innovationskoordinator i Koncern-it i Region Hovedstaden.

Her forestiller man sig blandt andet, at arbejdet kan gøres lettere med en mobilenhed (enten en smartphone eller en tabletcomputer), som kan identificere patienterne trådløst.

Kilde: Dagens Medicin

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125