23948sdkhjf

De udvikler robotter - og så sælger de dem fra

Erfaringerne fra den ene robot bliver brugt, når den næste robot skal udvikles hos Blue Ocean Robotics. Senere sælges robotterne fra

I stueetagen viser Blue Ocean Robotics sin UVD-robot frem. Det er selskabets største succes til dato. Robotten bruger UV-lys til at dræbe bakterier på hospitalsstuer og operationsrum.

Nede i kælderen er udviklingen i gang af en patientløfterobot samt en robot, der kan fodre tusindvis af mink på en minkfarm, HG Robot Feeder.

Blue Ocean Robotics i Odense er en robotudviklingsfabrik, eller Robot Venture Factory, som udvikler den ene robot efter den anden.

- Vi bygger vores robotter på nogle tekniske platforme. Vi bruger erfaringerne fra den ene robot, så vi kan gøre den næste robot bedre, siger John Erland Østergaard, teknologidirektør og en af de tre grundlæggere af Blue Ocean Robotics.

- Derfor kan vi lave nyudviklinger til en bedre kostpris, end andre der starter fra scratch. For vi har allerede mange robotkompetencer i huset, siger han.

Der er trængsel i lokalerne hos Blue Ocean Robotics. Medarbejdertallet er kommet op over 100. Det, der tidligere var demonstrationsarealer og køkken, er inddraget til brug for Blue Oceans fjerde store projekt, Beam-robotten.

Lige nu koncentrerer Blue Ocean Robotics sig om de fire robotter: UVD-robot disinfektionsrobotten, patientflytterobotten, minkrobot HG Robo Feeder og Beam-robotten.

- Vi har en strategisk prioritet, hvor vi nøje overvejer, hvilken robot, der skal være den næste, vi udvikler. Det har vi fået mere fokus på, siger John Erland Østergaard. Hver robot har sit eget datterselskab, så de senere kan sælges fra.

Læs hele historien i magasinet Automation/Procesteknik, der udkommer med Jern & Maskinindustrien i dag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078