23948sdkhjf

Trods hacker-smæk: Høreapparat-gigant øger omsætningen

Trods det hackerangreb der kostede høreapparatgiganten Demant 550 millioner kroner tilbage i september, har koncernen formået at komme ud af regnskabsperioden med en vækst i omsætning på syv procent sammenlignet med året før. 

Det fremgår af virksomhedens regnskab for 2019, som er offentliggjort tirsdag morgen.

Omsætningen for 2019 endte på 14.946 millioner kroner, mens resultatet af primær drift (EBIT) endte på 2.151 millioner kroner. 

Nye brands væksten
Dykker man ned i årsagen til væksten finder man, at det er nyere Demant-produkter, der trækker hovedparten af væksten i omsætningen.

Forretningen for engrossalg af høreapparater havde en organisk vækst på fem procent drevet af succesfuldt salg af de nye flagskibsprodukter, der blev lanceret i alle brands i første halvår, deriblandt Oticon Opn S og Philips HearLink. 

Angreb gik ud over salget
Det var september, at virksomheden blev ramt af et hackerangreb på koncernens it-systemer.

Angrebet ramte selskabets servere og systemer og påvirkede produktion og distribution af høreapparater, som bliver solgt under navnet Oticon.

Det gik ud over Demants salg især i USA, som er Demants vigtigste marked, men også salget i Australien, Storbritannien og Canada blev ramt, og det ses i virksomhedens omsætning.

Allerede i ugerne efter estimerede Demant, at hackerangrebet ville komme til at koste dem i omegnen 550-650 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093