23948sdkhjf

Sådan får din virksomhed del i kæmpe pengepulje

Danske virksomheder skal i gang nu, hvis de vil have del i de 41 milliarder, som er afsat til nye sygehusbyggerier. Welfare Tech Region inviterer erhvervslivet til møde med hospitaler 5. oktober i Forskerparken i Odense.
Hvis danske virksomheder for alvor skal have del i de 41 milliarder, der er afsat til de nye sygehusbyggerier, er det vigtigt, at virksomhederne kommer ud af starthullerne allerede nu.

Virksomhederne skal i dialog med læger og sygeplejersker for at blive mere opmærksomme på hospitalernes behov og derigennem kunne udvikle løsninger i samarbejde med det sundhedsfaglige personale. Det vil Welfare Tech Region hjælpe med:

- Welfare Tech Region vil bane vej for, at erhvervslivet får del i de 41 milliard kroner, som der er sat af til de nye sygehusbyggerier. Vi vil sørge for, at de behov, der findes i den offentlige sektor, kommer erhvervsvirksomheder til gode, så der i sidste ende bliver skabt vækst og dermed også nye arbejdspladser og velstand i Danmark, siger Henrik Kagenow, direktør for Welfare Tech Region.

Dialog var nøglen til succes
Et eksempel på, hvordan dialog mellem virksomhed og sygehuse kan skabe en gensidig succeshistorie er it-virksomheden Daintel, som er medlem af Welfare Tech Region:

- Nøglen til Daintels succes er omfattende feltstudier af arbejdsgangene på flere af landets intensivafdelinger og et tæt samarbejde med læger og sygeplejersker i såvel den tidlige udviklingsfase som nu, hvor systemet er købt til foreløbigt halvdelen af landets 400 senge på intensivafdelingerne, siger Daintels adm. direktør Patrick Hulsen.

Og det ser lyst ud for Daintel. Omsætning for virksomheden i det seneste regnskabsår var på godt 4 millioner kroner og vokser i år til cirka 15 millioner kroner. Daintel vil desuden eksportere og kigger aktuelt på Sverige, Norge, Tyskland, USA og på sigt også Brasilien.

Genvej til målet
Det kan være vanskeligt for den enkelte virksomhed at afsætte lige så mange ressourcer og tid som Daintel. Derfor tilbyder et samarbejde mellem Welfare Tech Region, INVIA og G10 Center for brugerfokuseret innovation virksomhederne en genvej til at forstå de behov og den hverdag, der eksisterer på sygehusene. I første omgang fokuseres på operationsstuerne.

INVIA og G10 Center for brugerfokuseret innovation har været rundt på Region Syddanmarks hospitaler og identificeret, hvilke behov operationsstuerne har. Denne undersøgelse danner baggrund for en workshop under titlen ”Løsninger til fremtidens operationsstuer”, som afholdes onsdag den 5. oktober 2011 i Forskerparken i Odense.

Her vil de forskellige problemstillinger blive præsenteret for virksomhederne, som på den måde ikke selv ligesom Daintel behøver at flytte ind på operationsstuer. I stedet kan virksomhederne skyde genvej til succesen ved at benytte sig af al den indsamlede viden og få adgang til Welfare Tech Regions ekspertise indenfor det velfærdsteknologiske område.

Efterfølgende vil der være en udviklingsproces mellem virksomhederne og det sundhedsfaglige personale, hvor de i samarbejde skal udvikle løsninger, som kan opfylde operationsstuernes behov. Hvis virksomhederne ønsker at arbejde videre på idéerne selv, kan Welfare Tech Region hjælpe virksomhederne med at blive matchet med de rigtige partnere og søge midler til deres projekter.

Som det har vist sig i Daintels tilfælde, kan der være et stort vækstpotentiale i de løsninger, der opstår i dialogen mellem virksomhed og sygehuse. Det kan være med til både at skabe flere arbejdspladser og åbne op for eksportmuligheder, hvilket for alvor vil være med til at sætte gang i de økonomiske hjul i Danmark.

Workshoppen ”Løsninger til fremtidens operationsstuer” afholdes onsdag den 5. oktober 2011 kl. 15.00-18.00 i G10 Center for brugerfokuseret innovation, Forskerparken 10, 5230 Odense M.

Kilde: Welfare Tech Region

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109