23948sdkhjf

Schneider Electric styrer vindmølle-strømmen i Østerild

Schneider Electric skal levere det SCADA-systet, der udgør hjernen i testcenteret i Østerild.
Når de første havvindmøller efter planen snurrer på landjorden i Østerild i februar 2012, bliver energi-produktionen overvåget af et intelligent SCADA-overvågningssystem og den producerede energi ledt igennem et 36 KV gasisoleret koblinganlæg (GIS-anlæg) fra Schneider Electric.

SCADA-systemet udgør hjernen i testcentrets energidistribution, da det er via denne software, at produktionen overvåges og værdier for blandt andet effekt, strøm og spænding vises. Desuden er SCADA-systemet en del af substation-kontrolsystemet, som også beskytter installationen, kablerne og vindmøllerne mod overlast fra el-nettet og udefra kommende fejl.

- Det kommende vindmølle-testcenter i Østerild i Nordjylland bliver et fantastisk showroom og kompetencecenter, når det gælder optimal udnyttelse af vindmølleenergi. Det er verdens største af sin slags på landjorden, hvilket giver Schneider Electric en unik mulighed for at fremvise vores offshore løsninger, forklarer Joe Andersen, VP Energy Business i Schneider Electric Danmark.

Han glæder sig til at kunne vise vindmøllebranchen og andre interesserede, hvordan Schneider Electric kan være med til at sikre en optimal udnyttelse af vindenergien.

Klar i første kvartal 2012
Det nationale testcenter, der har til formål at sikre, at Danmark kan fastholde en førerposition på det globale vindmøllemarked, skal drives af DTU Risø. Testcenteret er initieret af Miljøministeriet og en lang række partnere deltager i projektet, blandt andet Thy-Mors Energi, Vestas, Siemens, Envision Energy og Nordex får vindmølleprøvepladser i Østerild.

- Det er af stor strategisk betydning, at vi i Østerild kan vise vindmølleproducenterne vores løsninger, og hvordan de spiller sammen med deres vindmøller”, siger Joe Andersen forventningsfuldt.

Installationen i Østerild vil stå klar i første kvartal 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109