23948sdkhjf

Dansker får europæisk IT-toppost

Administrerende direktør i IT-Branchen, Morten Bangsgaard, blev onsdag valgt som ny vicepræsident i DigitalEurope som den første skandinav.
39-årige Morten Bangsgaard bliver den første skandinav til at beklæde den magtfulde post i it- og teleindustriens organisation i Europa

- Det er en unik chance for Danmark. Det er en helt central position på it- og teleområdet under det kommende danske formandskab. Her forventer jeg et tæt samarbejde med den danske regering om især den digitale agenda og det digitale indre marked, som bliver nogle af topprioriteterne under det danske formandskab, siger Morten Bangsgaard.

Central placering for den danske it-branche
DigitalEurope består af 37 nationale brancheorganisationer og 57 af de største it- og televirksomheder i verden.

- Den danske it- og telebranche bliver nu placeret helt centralt i Europa. Især ser jeg frem til at sætte små- og mellemstore virksomheders vilkår på dagsordenen, arbejde for øget digitalisering og skabe bedre rammevilkår for teleindustrien, siger Morten Bangsgaard.

DigitalEurope har til huse i Bruxelles og har tæt et samarbejde med EU-Kommissionen, parlamentet og ministerrådet. Morten Bangsgaards valg til vicepræsident i Digital Europe gælder frem til 2013.

Morten Bangsgaard har været adm. direktør i IT-Branchen siden 2009 og har mere end 10 års erfaring i at arbejde med EU's institutioner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078