23948sdkhjf

Kommuner øger salg af robotter

Robotterne spiller på flere områder en afgørende rolle, når kommunerne skal få budgetterne til at hænge sammen.
Når fremtidens opgaver inden for sundheds- og omsorgsområdet skal løses i henholdsvis Aarhus og Middelfart kommune, er tilgangen ganske forskellig.

For elektronikbranchen er fremgangsmåden dog glædeligvis den samme: der skal indkøbes robotter.

Sparer 13 mio. til glæde for robotindustrien
Mandag fremlagde Aarhus Kommune det store sparekatalog for 2012, hvor den såkaldte ”praktiske hjælp” er skåret fra hver anden til hver tredje uge.

Læs også: Robotter sikrer værdighed

Det betyder i praksis, at kommunen opfordrer en stor del af de 9.500 borgere, som modtager rengøringshjælp, til at købe sig en robotstøvsuger, hvis de ønsker rengøringen udført oftere.

Og mens Aarhus Kommune forventer at kunne spare over 13 mio. kr. årligt, kan robotindustrien se frem til flere ordrer.

Låner robotterne ud
Middelfart Kommune havde ind til for nyligt samme spareplaner, men efter vedvarende protester fra blandt andre det lokale Ældreråd, har man nu ændret holdning.

Således regner kommunen nu med at indkøbe et parti robotter, som de trængende borgere så kan låne til hjælp med rengøringen.

- Vi tror stadigvæk på ideen, men vi ved godt, at vi ikke kan spare alle de penge, vi troede i første omgang, siger formand for socialudvalget i kommunen, Kaj Johansen, til dr.dk og forklarer videre:

- I dag, hvor man bliver visiteret til rengøring, kan man få gjort almindeligt rent sådan cirka hver tredje uge. Hvis man lærer at bruge en robotstøvsuger, kan man bare sætte den til, så man undgår at vente flere uger, inden der kommer en og gør rent igen.

Dermed følger de to kommuner i samme spor som eksempelvis Herning Kommune, der netop har offentliggjort planer om at investere knap 100 mio. kr. i et nyt plejecenter, der er baseret på robotteknologi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063