23948sdkhjf

Multimedieskatten på vej ud

Den ny sammensætning i Folketinget betyder, at multimedieskatten efter alt at dømme ændres eller fjernes.
Den omstridte multimedieskat synger efter alt at dømme på sidste vers.

Torsdagens folketingsvalg betyder, at multimedieskattens fortalere i form af Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti nu er kommet i mindretal med 77 mandater til sammen.

På den anden side står Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten, der alle ønsker at ændre markant ved multimedieskatten, samt Liberal Alliance og Radikale Venstre, der helst ser den helt fjernet.

- Den har medført et stort tab af hjemmearbejdspladser. Det betyder, at Danmark mister produktivitet, som skal øges og ikke modarbejdes. Multimedieskatten skal afskaffes, sagde Morten Østergaard (R) før valget til Dagbladet Børsen, mens IT-ordfører Per Clausen fra Enhedslisten gav udtryk for, at han ønskede at ændre loven, så den ikke rammer anvendelse af IT i forbindelse med arbejdet, men stadig rammer anvendelsen af IT som frynsegode.

Har kostet 60.000 hjemmearbejdspladser
De nye toner fra Folketinget bliver modtaget med smil hos brancheforeningen DI Itek.

- Vi vil klappe højt i hænderne, hvis den forsvinder. Så må politikerne finde finansieringen et andet sted, siger branchedirektør Tom Togsverd til Dagbladet Børsen.

Også hos brancheorganisationen IT-Branchen, der repræsenterer omkring 90 procent af de danske IT-virksomheder, ser man hellere multimedieskatten fjernet nu end siden.

- Multimedieskatten er en skat direkte på fleksible og produktive medarbejdere. Den er det sidste, som Danmark har brug for. Den kan ikke afskaffes hurtigt nok. Indtil videre har multimedieskatten kostet over 60.000 hjemmearbejdspladser. Danmark står i kølvandet efter en krise. Det sidste, vi har brug for, er en skat, der i den grad hæmmer vort arbejdsmarked, siger administrerende direktør Morten Bangsgaard til business.dk.

Før en endelig beslutning kan gennemføres, skal flere af de respektive partier dog have udpeget nye IT-ordførere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062