23948sdkhjf

Robotter sikrer værdighed

Ny undersøgelse viser, at et stort flertal foretrækker robotter frem for kommunale medarbejdere eller venner og familie til hjælp med at spise, bade og gå på toilettet.
Robotteknologi er nu for alvor ved at vinde indpas hos danskerne.

Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet You-Gov har foretaget for Momentum, der er Kommunernes Landsforenings blad.

Vil kunne klare sig selv
Et repræsentativt antal danskere er blevet spurgt om deres holdning til robothjælp med at spise, bade og gå på toilettet. Og svaret er helt klart:

Hele 81 procent ville vælge det automatiske toilet frem for at skulle have menneskelig hjælp, 69 procent foretrækker at blive vasket i en bademaskine, mens 54 procent ville vælge en robotarm som hjælp til at få mad.

- Jeg er overrasket over, at så mange som udgangspunkt hellere vil have hjælp af velfærdsteknologi, end de vil have et menneske til at komme og hjælpe dem. Det illustrerer jo, at befolkningen gerne vil have velfærdsteknologi. De vil gerne kunne klare sig selv, hvis de overhovedet kan gøre det på fornuftige vilkår, siger Bent Greve, professor og velfærdsforsker på Roskilde Universitet, til Momentum.

Også ældre hilser teknologi velkommen
Undersøgelsen viser desuden, der ikke er den store forskel på aldersgrupperne. Også de ældre adspurgte stiller sig positive over for den ny teknologi.

- Drømmen er jo, at man ikke behøver ligge til byrde for familie eller venner, eller man skal have et fremmed ansigt ind i sit hjem. Det er håbet og visionen, at man via teknologien kan beholde så meget af sit liv og værdighed som overhovedet muligt. Og det er også det, vi i Ældre Sagen synes er vigtigt at kæmpe for, når vi taler om velfærdsteknologi, siger Olav Felbo, chefkonsulent i Ældre Sagen.

Undersøgelsen kan læses i sin fulde længde her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078