Pascals lange seje træk har fordoblet bundlinjen
På bare tre år har Pascal hævet resultatet på bundlinjen fra 12 millioner kroner i regnskabsåret 2016/17 til 24 millioner kroner, der er resultatet i det netop offentliggjorte regnskab.
I perioden har Pascal desuden hævet bruttofortjenesten fra 30 millioner i 2016/17 til 52 millioner i seneste regnskabsår.
Men resultaterne er langt fra kommet ’over night’. Det fortæller Peter Frentz, der er senior VP Business Development og en af de tre, der stiftede Pascal i 2006.
- Det er resultatet af et langt sejt træk, som vi har taget i de sidste tre til otte år. Så der er langt fra tale om et hurtigt snuptag, der har givet pote med det samme, siger Peter Frentz til Electronic Supply.
Den rette medarbejder
En af de ting som Pascal har satset på, er rekruttering af de rette medarbejdere. Det har blandt andet betydet, at virksomhedens ottende medarbejder var en HR-chef, der skulle stå i spidsen for at få de rette kompetencer ind i virksomheden og med på Pascals udviklingseventyr, forklarer Peter Frentz.
- Det har været altafgørende for os at få folk ind, der ikke alene havde de rette faglige kompetencer, men også havde den rette profil i forhold til vores virksomheds DNA og kultur. Vi dyrker det tværfaglige og holdindsatsen, og har vi haft en kandidat med den rette faglighed, men hvor personligheden ikke har passet til os, så har vi måtte lade vedkommende gå, fortæller han.
Han forklarer, at det altid er et svært valg, men at det det for omkostningsfuldt at ansatte medarbejdere, der alligevel ikke passer ind.
- Vi er grundige i vores ansættelser, fordi vi ved, at det koster meget, hvis en medarbejder må forlade os efter kort tid. Så vi vil hellere udskyde projekter eller købe konsulenter ind, hvis vi ikke kan finde de rette medarbejder. Det er selvfølgelig en svær beslutning i nuet, men på den lange bane er det eneste rette at gøre, siger Peter Frentz.
Pascal startede som tremandsvirksomhed i 2006 og har i dag 46 medarbejdere.