Elektronikbranchen har sejret sig ihjel
Et godt samarbejde med landets politikere er ikke nok til at skabe synlighed omkring elektronikindustriens virksomheder, mener DI ITEK.
- Elektronik er ofte usynligt, og det gør, at elektronikbranchen er ukendt for mange beslutningstagere. Jeg ville primært minde om, hvor vigtig branchen er, sagde Lena Norder efter mødet til Elektronik Tidningen.
Svært at fastholde selvstændig identitet
Det er dog ikke kun i Sverige, elektronikbranchen står med problemer, når det kommer til synlighed.
- Jeg synes bestemt, at Lena Norder løfter nogle udfordringer, jeg kan genkende fra den danske scene, siger Christian Graversen, der er chefkonsulent i branchefællesskabet DI ITEK, til Electronic Supply.
Han understreger, at ITEK’s forhold til landets politikere generelt set er godt. Både åbenheden og diskussionerne er givtige. Problemet er snarere, at elektronikbranchen på sin vis er blevet for succesfuld.
- Elektronik er en industri, der er ved at sejre sig ihjel, fordi vi bliver en del af alle produkter og derfor får sværere ved at fastholde en selvstændig identitet som industri. Man skal dog huske, at vi bare med den snævre definition af elektronik er en industri, der beskæftiger 20.000 danskere og eksporterer for 20 mia. kr. om året, fastslår Christian Graversen.
DI ITEK har i øjeblikket knap 250 medlemmer fra hele landet.