23948sdkhjf

kk-electronic tester ny teknologi med LM Wind Power

Nyeste teknologi og produkter skal testes og demonstreres på LM Wind Powers testplads ved prøvestationen i Høvsøre.
LM Wind Power har sammen med et konsortium af underleverandører og forskningsinstitutioner sikret sig en af de i alt fem testpladser ved prøvestationen i Høvsøre. Med testpladsen viser LM Wind Power, at man i fremtiden fortsat vil have en stor del af sine forskningsaktiviteter inden for landets grænser. Det skriver Vindmølleindustrien.

Tager sine tests til et nyt niveau
Frank Virenfeldt Nielsen, Chief Technology Officer i LM Wind Power, forklarer, at det er et brændende ønske om at kunne levere det mest optimale produkt til kunden, som har gjort, at LM Wind Power har sikret sig testpladsen for de næste otte år på Høvsøre. Dermed har de muligheden for hele tiden at kunne teste og demonstrere deres nyeste teknologi og produkter og samtidig have sine forskningsaktiviteter tæt på.

- Vi vil gerne sikre os et højere niveau af validering, når vi præsenterer nye produkter, og derfor vil vi gerne tage vores test videre til næste niveau og teste vores vinger på en prototypemølle. Derfor er det oplagt med et sted som Høvsøre, forklarer Frank Virenfeldt Nielsen.

Leverandører med ny rolle
Det er første gang, at leverandører lejer sig ind på en af de eftertragtede testpladser. Ifølge Frank Virenfeldt Nielsen skal det ses som et udtryk for, at leverandørerne har fået en ny rolle i værdikæden:

- Det viser, at leverandørerne forstår den besked, der kommer fra deres kunder og deres kunders kunder, om at vi skal være med til at tage et større ansvar i værdikæden. Der har for leverandører og underleverandører hidtil ikke været mange muligheder for at foretage tests, og det her er en af vejene til at vise over for vores kunder, at vi opfylder deres behov.

Lancerer konsortium til brug af testpladsen
Med indtagelsen af testpladsen i Høvsøre lancerer LM Wind Power et konsortium bestående af Svendborg Brakes, der laver bremsesystemer, og kk-electronic, der producerer styresystemer.

Det er meningen, at de tre virksomheder i samarbejde med et dansk universitet skal lede konsortiet og dele 90 % af testtiden indbyrdes. De tre virksomheder skal også arbejde sammen i selve testforløbet, når de tester nye løsninger for bl.a. at effektivisere forløbet med at teste ny teknologi og hente erfaringer fra samspillet af produkter.

- LM Wind Power, Svendborg Brakes og kk-electronic kan levere styring og rotorer på højt niveau, og det er noget, der virkelig kan gøre en forskel for at optimere vindmøllen. Og hvis vi skal ud og overbevise vores kunder om, at vi har noget nyt og bedre, så vil vi gerne kunne teste det og dermed beskytte den indhentede viden, før vi går ud til kunderne, siger Frank Virenfeldt Nielsen.

Konsortiet åbner op for, at andre leverandører kan få adgang til at bruge testpladsen til at teste deres egne produkter i de resterende 10 % af testtiden ved en såkaldt ”third party testing”.

- Det er altså ikke kun meningen at vi vil validere vores egne produkter, men at vi begynder nogle fælles projekter, som kan blive valideret og testet i testcentret. Den eneste betingelse er, at vi skal være med til at sikre kvaliteten af arbejdet på møllen – at det er sikkert og forsvarligt, slutter Frank Virenfeldt Nielsen.

Udover LM Wind Power har også Nordex, Siemens Wind Power, Vestas Wind Systems og Envision Energy fået adgang til testpladserne ved Høvsøre og i Østerild.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078