23948sdkhjf

Fra leverandør til medudvikler: Audio løfter Estrons forretning

I Knudlund ved Silkeborg går det strygende. Her har Estron til huse, og gennem de seneste år har kabelproducenten, hvis basisforretning er at levere ultratynde trådløsninger til den globale høreapparatsindustri, fået hul på et audiosegment, der kan bringe forretningen til nye højder. Det skriver Midtjyllands Avis.

I starten af året opkøbte kapitalfonden Executive Capital 45 procent af aktierne i Estron for et ukendt tocifret millionbeløb, og da lød udmeldingen, at der nu skulle kul på kedlerne.

- Der, hvor jeg virkelig ser en værdi, er nogle af de unikke kabler, som Estron har patent på. Hvis vi får dem solgt til større lyd- og høretelefonsproducenter, er vækstpotentialet enormt, sagde lead-investor for Executive Capital Poul Thyregod i den forbindelse til Finans.

Det er seks år siden, Estron bevægede sig ind på audioområdet med sine kabler og stik til in-ear monitors, og sidste efterår kom et af branchens helt store brands i den midtjyske ordrebog, da Estron landede en aftale om at levere kabler til amerikanske Ultimate Ears, som hører under giganten Logitech.

Med ved udviklingsbordet

Det er dog ikke kun udadtil, Estron har udvidet sit kompetenceområde. Også på de indre linjer har virksomheden åbnet op for at være andet og mere end leverandør til industrien.

- I kundernes øjne er vi gået fra bare at være leverandør af komponenter til at være medudvikler. Vi er kommet med ved udviklingsbordet og overtager endda i nogle tilfælde udviklingsopgaven for kunden, siger Estrons salgsdirektør Brian Munkgaard til Midtjyllands Avis.

Ifølge avisen er innovationen hos Estron gennemprofessionaliseret, og der er altid en gruppe af medarbejdere involveret i hvert enkelt udviklingsprojekt. Udviklingschef Carit Laursen fortæller, at udviklingen af et produkt godt kan tage tre-fire år, og at virksomheden har fokus på at vælge de projekter, der kan give bonus på den lange bane. Ifølge ham kan det nemlig vise sig dyrt kun at fokusere på at høste de lavthængende frugter.

De seneste år har Estron oplevet en omsætningsvækst på 25 procent, mens indtjeningen er vokset med 40 procent, men i Knudlund forventer man, at det snart kommer til at gå endnu stærkere. Estron beskæftiger mere end 200 medarbejdere, og producerer i Kina og Thailand, mens salg og udvikling foregår på dansk grund.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078