23948sdkhjf

Handelskrig giver gevinst for danske EMS’ere

Hos både GPV og ETK EMS har man mærket effekten af den handelskrig, der i øjeblikket raser mellem USA og Kina. De forhøjede toldsatser har nemlig fået flere internationale koncerner til at kigge sig om efter produktionsmuligheder uden for Kina, og det er godt nyt for de danske EMS’ere med produktion andre steder i Asien. Det skriver Børsen.

Med til historien hører, at fremgang i den kinesiske økonomi har hævet priser og lønninger, hvorfor Kina ikke længere er det billige produktionsland, det før var. Ifølge Torben Drejer, COO og partner i ETK EMS, er især kontormedarbejderes lønninger steget til et niveau, der i nogle tilfælde er højere end i Danmark. Det er hans vurdering, at produktion i Thailand og Vietnam de seneste tre-fire år har været konkurrencedygtig over for Kina.

ETK EMS har lidt mere end halvdelen af sine 325 medarbejdere på sin thailandske fabrik, og Torben Drejer fortæller til avisen, at handelskrigen er begyndt at spille ind, når kunder skal vælge, om de skal købe fra Thailand, Vietnam eller Kina.

Kun begyndelsen

Det billede bekræfter Bo Lybæk, administrerende direktør i GPV, der ligeledes har en stor fabrik i Thailand. Han fortæller, at koncernen har oplevet en ”pæn stigning” i antallet af henvendelser fra virksomheder, der indtil nu har produceret i Kina og derfor er ramt af de høje toldsatser, og ifølge Bo Lybæk kan det meget vel kun være begyndelsen.

- Hvis man dykker ned i det her, tror jeg, der er rigtig meget, der kommer til at flytte væk fra Kina produktionsmæssigt. For lige så snart, der kommer et nyt produkt, er det logik, at alle vil overveje, hvor det nye skal produceres henne, siger den administrerende direktør til Børsen.

Det er særligt den seneste forhøjelse af den amerikanske toldsats fra 10 til 25 procent, der har presset produktion ud af Kina, og Børsen skriver, at mere end 50 internationale koncerner ifølge nyhedsmediet Nikkei Asian Review allerede har planer om at rykke produktionen ud af landet. Det skulle blandt andet dreje sig om virksomheder som Apple, HP og Dell.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109