23948sdkhjf

Nøgleløse låseløsninger skal fordoble omsætningen i Harlev-virksomhed

Danske Danalock kan nu skimte sorte tal forude efter en investeringstung årrække

Efter en årrække med store investeringer og ditto underskud kan stifterne bag familievirksomheden Danalock snart skimte breakeven i horisonten. Alene i år håber Hans og Henning Overgaard på, at toplinjen vokser med 100 procent. Det skriver Ritzau Finans ifølge Finans.

Der har været sat fuld skrue på produktudviklingen i Danalock, og de store

investeringer har sat massive spor i regnskabet. Således har selskabet gennem de seneste tre regnskabsår haft et sammenlagt underskud før skat på næsten 50 millioner kroner. Det skaber dog ikke dybe panderynker hos Hans Overgaard, der er administrerende partner i virksomheden, som han i 2010 stiftede i sammen med sin far, Henning Overgaard. 

Nøgleløse låse

Danalock udvikler intelligente, nøgleløse låseløsninger til boliger og virksomheder

Med Danalocks system kan hus- og virksomhedsejere gennem en app give eksempelvis leverandører og håndværkere adgang til at låse sig ind elektronisk i et givent tidsrum

Danalock beskæftiger 75 medarbejdere på hovedkontoret i Århus samt afdelinger i København og i Miami samt i produktionen, der foregår i Kina

Danalock blev stiftet i 2010 under navnet Poly-Control. Oprindeligt arbejdede selskabet også med elektronisk styring af belysning og varme, men siden blev fokus på låsesystemerne

Silicon Valley-modellen

Hans Overgaard forklarer, at Danalock har gjort brug af, hvad man kan kalde Silicon Valley-modellen, hvor firmaer rejser store summer for at sætte fuld fart på produktudviklingen. Og selvom Harlev-virksomheden ikke pønser på at skrue ned for den kapitaltunge udvikling, kan far og søn nu begynde at skimte sorte tal forude. I år der nemlig for alvor skudt gang i salget af virksomhedens nøglefri, trådløse adgangsløsninger.

- Vi kan allerede se nu, at toplinjen i år vokser ret voldsomt. Vi forventer, at den stiger med måske 100 procent i år, og så forventer jeg også, at vi kommer til at nærme os nullet på bundlinjen. Vi kommer også ud med et minus i år, men vi er meget tættere på, siger Hans Overgaard til avisen.

Danalock kom ud af 2018 med et underskud før skat på 12,9 millioner kroner, hvilket var et markant løft efter 2017’s underskud på 20,7 millioner. I 2017 opkøbte Salto Systems næsten halvdelen af aktierne i virksomheden.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093