23948sdkhjf

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik

Pr. 1. juli 2019 samles interessevaretagelsen for producenter af hvidevarer og forbrugerelektronik (radio/TV) i samme organisation.

Det er APPLiA Danmark, der har indgået en samarbejdsaftale om fremtidig interessevaretagelse med producenterne af forbrugerelektronik. Der er tale om et dansk-svensk samarbejde, hvor APPLiA de næste to år udfører konsulentarbejde med reference til bestyrelsen i Stockholm.

De virksomheder, der i første omgang har tiltrådt aftalen, er Samsung, Panasonic, TCL, TPV (Philips), Yamaha og Harman. Aftalen er åben for tilslutning fra andre producenter.

- Consumer Electronics Danmark vil tage hånd om producenternes samfundsansvar - inden for miljø, energi, elektronikskrot, forbrugerret, sikkerhed med videre, siger APPLiA Danmarks direktør Henrik Egede.

Med aftalen er skrevet et stykke dansk og nordisk industrihistorie.

I 1940'erne blev en brancheforening for radio- og TV-fabrikanter stiftet - kendt, i øvrigt, fra DRs tv-serie Krøniken. I 1990'erne gik producenterne sammen med mediedistributører i BFE - Brancheforeningen for Forbrugerelektronik. BFE ophørte med drift 28. septemer 2018, og producenterne fortsætter nu samarbejdet i dansk-svensk regi.

- Med et glimt i øjet: vi går fra cognac-glas i Krønikens tid til cirkulær økonomi. Der er nok af udfordringer. Vi ser øget fokus fra forbrugerside og fra politisk hold på elektronik, siger Henrik Egede.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062