23948sdkhjf

Robotfirma tester sensor-sikkerhed på Roskilde Festival

Med MRN’s sensorbaserede sikkerhedsløsning kan tunge industrirobotter slippes ud af burene og arbejde side om side med mennesker. Det er i hvert fald visionen hos Middelfart-virksomheden, der i disse dage tester deres sensorløsning af på Roskilde Festivals frivillige. Sikkerheden skal nemlig være i top, hvis virksomheden planmæssigt skal sende løsningen på markedet senere på året, og det er helt afgørende, at sensoren ikke kan snydes.

- Vi ser flere muligheder i at bruge Roskilde Festival som testlaboratorium – især fordi vi her primært har med unge, kreative og fremtidsorienterede mennesker at gøre. For det første vil vi gerne have deres hjælp til at teste, om man på nogen måde kan snyde vores sensorsystemet. Det er unge kreative hjerner nok de allerbedste til at udfordre, fortæller Mogens Rosenvang, direktør hos MRN, på festivalens hjemmeside.

Ikke råd til fejltrin

Teknologien kan festivalens frivillige teste på egen krop i et labyrint-spil i frivilligområdet Bar Dame. Her opstiller MRN en labyrint, som de frivillige skal forsøge at klare sig igennem i en bestemt rækkefølge på tid uden at udløse sensor-alarm. Scanneren registrerer, når personen flytter sig fra felt til felt, og der er strafpoint, hvis man ikke venter på grønt lys. Scanneren kører desuden op og ned på en elektrisk føring, så nogle steder kræver det, at spildeltageren bukker sig eller hopper for at nå fra felt til felt.

Netop den kørende scanner, der følger robotten, er det nye ved MRN’s løsning. Det kan eksempelvis udnyttes på robotter i pakkerier, hvor en medarbejder uden risiko vil kunne rette en kasse, der står skævt på båndet; sensoren skal nemlig få robotten til at stoppe af sig selv, hvis en person kommer for tæt på, og ligeledes til at starte igen, når personen er på sikker afstand. Udover Roskilde Festival bliver løsningen testet på blandt andet Gydensteen Gods, og ifølge Mogens Rosenvang er den del af processen helt afgørende.

- Selve robotten fungerer fint og kører allerede mange steder. Men bag hegn, så man ikke kan komme i nærheden af den. Vores sensor gør, at man ikke behøver hegn og derfor ikke skal stoppe robotten for at komme i nærheden af den. Men jeg har ikke råd til, at det går galt med sikkerheden, og derfor er vi nødt til at teste, indtil vi føler os sikre på, at vi har undersøgt alle de risici, der kan være med en løsning, som ikke kører bag et lukket hegn, siger direktøren til fyens.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065