23948sdkhjf

10 millioner til syddanske samarbejder i velfærdsteknologi

En pulje på 10 millioner kroner er nu klar til at blive fordelt blandt virksomheder, der ønsker at samarbejde om udvikling af teknologiske løsninger på sundhedsområdet. Søgningen er i gang efter virksomheder, der har opfundet en teknisk løsning, et nyt system eller en bedre version af et hjælpemiddel, der kan gøre livet nemmere for patienten, borgeren, lægen, de pårørende eller andre på sundhedsområdet.

Pengene i den såkaldte OPI-pulje skal bruges til et samarbejde mellem virksomheder, Syddansk Universitet og en offentlig part som eksempelvis et sygehus, en kommune eller et plejecenter. Sammen skal parterne udvikle og teste virksomhedens nye løsning. 

- Vores social- og sundhedssektor står over for store udfordringer de kommende år, og OPI-puljen er en unik mulighed for at skabe løsninger i samarbejde mellem det offentlige og erhvervslivet. Virksomhederne bruger eksempelvis puljemidlerne til at teste og modne en løsning, der næsten er klar til at komme på markedet, siger Christian Graversen, administrerende direktør i Welfare Tech, som administrerer puljen, der består af 10 millioner kroner fra den Europæiske Regionalfond.

Is, e-læring og sociale bobler

Offentlig-privat innovation – eller OPI - er en anerkendt metode til at udvikle nye løsninger målrettet den offentlige sektor. Ikke mindst på pleje- og sundhedsområdet. Penge fra OPI-puljen har tidligere været delt ud til en flere spændende projekter, hvor virksomheder er gået i samarbejde med en offentlig part og en videninstitution for at teste nye løsninger til velfærdsområdet.

En it-leverandør har samarbejdet med fagpersoner i et kommunalt psykiatri-tilbud om test og videreudvikling af et univers, hvor borgere kan søge nye relationer. Og en tredje virksomhed har i samarbejde med et hospital udviklet en e-læringsplatform, som oplærer kommunalt personale i behandling af særlige diabetiske sår.

Brug for nye løsninger

Små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark kan søge penge fra OPI-puljen de næste to år. Tidligere var det Syddansk Vækstforum, der administrerede OPI-puljen, men i dag er den overdraget til sundhedsklyngen Welfare Tech, der fremmer innovation og teknologi på velfærdsområdet.

- Vi ønsker at støtte vidt forskellige projekter, så længe målet er at skabe innovation i velfærden. Welfare Tech har masser af erfaring med offentlig-privat innovation, og vi ser frem til at skubbe endnu flere virksomheder i retning af et udbytterigt partnerskab, siger Christian Graversen.

Welfare Tech giver vejledning til ansøgningen til OPI-puljen og kan hjælpe med at finde partnere til test og tilpasning af et projekt. Det er Welfare Techs bestyrelse, der vurderer ansøgningerne til OPI-puljen. Bestyrelsen repræsenterer både små og mellemstore virksomheder, videninstitutioner og offentlige parter. Puljen er på 10 millioner kroner, og hvert projekt kan søge mellem 400.000 og 1.450.000 kroner, men virksomheden skal selv lægge 25 procent til støttebeløbet.

Ansøgningsfrist til første ansøgningsrunde er 1. oktober 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078