23948sdkhjf

Dansk medtech-virksomhed forventer milliardomsætning: CE-mærkning hjemme

Efter 12 års udviklingsarbejde har danske Uneeg Medical fået CE-godkendt en løsning, der kan hjælpe epilepsiramte verden over. Det skriver Børsen.

Virksomheden, der har til huse i nordsjællandske Lynge, har udviklet et implantat, der kan overvåge bærerens hjerneaktivitet og dermed gøre det lettere at ordinere og dosere medicin til mennesker, der lider af epilepsi.

 Implantatet er målrettet den tredjedel af verdens 40 millioner epilepsipatienter, der er hårdest ramt, og direktør Torben Sandgren forventer, at markedet vil tage godt imod den nye løsning.

Uneeg 24/7

Implantatet opereres ind bag øret og forbindes med en mobil optager, der konstant overvåger hjernens aktivitet og registrerer anfald.

Softwaren gør det muligt for læger at gennemgå data, der ellers ville kræve ugers arbejde, på en til to timer.

Stykprisen ligger på omkring 100.000 kroner pr implantat.

 - Vi forventer at sælge 5000 implantater om året efter tre år, og det svarer til en omsætning på en halv milliard, siger han til Børsen.

 Uneeg Medical har solgt de første ti implantater til et af Englands førende epilepsicentre, og direktøren fortæller til Børsen, at fokus lige nu ligger på det engelske marked, mens der er planer om opstart i Holland og Tyskland.

Der er endnu ikke indgået aftaler med danske kunder, men Torben Sandgren tror på, at Roskilde Sygehus og Rigshospitalet vil blive blandt de første. Efter udrulningen i Europa satser Uneeg Medical på at lande en FDA-godkendelse, der giver adgang til USA, hvor 70 procent af verdensmarkedet ligger.  

Widex-familier med

Torben Sandgren er ikke ene om at tro på den nye teknologi. Gennem de seneste ti år har Widex-familierne Tøpholm og Westerland investeret et tre-cifret millionbeløb i Uneeg Medical, og ifølge Søren Westermann, der også sidder som bestyrelsesformand i Uneeg Medical, har det været et oplagt match.

Vi så en enorm synergi og en virkelig spændende mulighed for at få udnyttet vores knowhow indenfor laveffektelektronik og det med at lave noget småt mekanisk, der skal side ved øret, hvor der er sved osv. Vi passede bare rigtig godt ind i det her produkt, siger han til avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079