23948sdkhjf

Nokia-salget styrtdykker

Faldende salg og lavere priser rammer hårdt hos den finske mobilgigant, som nedjusterer forventningerne betydeligt.
Snakken har længe floreret i branchen, og nu erkender Nokia selv, at krisen kradser i firmaet.

Således nedjusterer den finske mobilgigant nu selv forventningerne til resultatet i årets andet kvartal (april, maj og juni):

- Nokia forventer, at Devices & Services-salget bliver betydeligt under de hidtidige forventninger, der spænder mellem €6,1 mia. til €6,6 mia. (45,5-49,2 mia. kr.) i andet kvartal 2011, skriver Nokia i en pressemeddelelse med henvisning til den afdeling, der står for salget af mobiltelefoner.

Ikke passende med forventninger
Åbenbart er det så galt fat i Nokia, at selskabet ikke tør sætte tal på, hvilke forventninger man nu har.

- Som følge af den uforudsete ændring i udsigten for andet kvartal mener Nokia, det ikke længere er passende at komme med en forventning for 2011. Dog fortsætter Nokia med at udsende kortsigtede forventninger til kvartalerne i sine kvartalsrapporter, ligesom der også kommer årsforventninger, når omstændighederne tillader det, lyder det videre i pressemeddelelsen.

Nokia er dog til sinds at komme med flere detaljer om regnskabet for andet kvartal den 21. juli, meddeler selskabet.

Overhalet af Apple på omsætning
Med en markedsandel på knap 25 procent er Nokia fortsat verdens største mobilproducent målt på antallet af solgte telefoner, men målt på omsætning måtte finnerne i årets første kvartal se sig slået af Apple for første gang nogensinde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078