23948sdkhjf

Terma vokser trods usikkerhed

Den danske forsvarsindustri-koncern kom ud af regnskabsåret 2010/11 med en stigning i både omsætning og resultat, men er fortsat konservativ i udmeldingerne om fremtiden.
Aarhusianske Terma kom ud af regnskabsåret 2010/11 med en omsætning på 1.416 mio. kr., hvilket svarer til en organisk vækst på 27 procent i forhold til det forgangne år.

Samtidig blev resultatet før skat på 62 mio. kr. mod et underskud på 25 mio. kr. i 2009/10.

Ifølge Terma sker væksten især på de udenlandske markeder: 90 procent af firmaets omsætning kommer fra eksport.

- Vi er tilfredse med resultat, især i en tid hvor vi oplever en øget international konkurrence inden for alle vores fire forretningsområder, siger Jens Maaløe, President og CEO i Terma.

De fire områder er Aerostructures, Integrated Defense and Security Systems, Radar Systems og Space.

Forventer lille forbedring i resultat
Men selv om tallene altså er positive, fastholder Terma en lidt konservativ prognose for regnskabsåret 2011/12.

Både omsætning og ordreindgang forventes at være på niveau med 2010/11, hvor sidstnævnte lød på 1.390 mio. kr.

Til gengæld forventes indtjeningen før skat forbedret med 10 til 15 procent, hvilket svarer til et leje mellem 68-71 mio. kr.

Usikkert marked
Terma begrunder selv den forsigtige udmelding med, at man befinder sig på et yderst usikkert marked, hvor flere lande skærer i forsvarsbudgetterne.

Dog er der også optimisme at hente på nye markeder som Fjernøsten, hvor Terma i sidste regnskabsår hentede omkring 20 procent af omsætningen mod 40 procent i henholdsvis Europa og USA.

Klagesag til millioner
En sidste usikkerhedsfaktor er den verserende sag ved Klagenævnet for Udbud, som handler om en ordre på 85 mio. kr. til Terma fra staten via det landsdækkende beredskabsnet SINE (SIkkerhedsNEt).

Ordren lød oprindeligt på 300 mio. kr., men da den blev forsinket med to år, valgte staten at afbryde samarbejdet. Alligevel valgte man Terma som leverandør af en mindre del af ordren til en værdi af 85 mio. kr., hvilket altså fik konkurrenter til at indbringe sagen for klagenævnet.

Første underskud siden 1970’erne
Nedskrivningen af ordren fra SINE var den primære årsag til underskuddet i 2009/10, som i øvrigt var Termas første siden 1970’erne.

Terma beskæftigede ved udgangen af 2010/11 i gennemsnit 1.205 ansatte på fuld tid.

Nomineret til integrationspris
Terma er i øvrigt et af tre firmaer, der er nomineret til årets integrationspris af Aarhus Kommune.

I indstillingen skriver kommunen:

- Virksomheden er nomineret for sit mangeårige fokus på mangfoldighed på arbejdspladsen. Terma har vedvarende be-grundet og bevist at mangfoldighed er vejen til vækst og har af-mystificeret snakken om vellykket integration ved at gøre op med et problemorienteret fokus. For Terma handler det altid om at an-sætte den bedst kvalificerede til jobbet. At fokusere på hvad du kan og ikke hvem du er.

Prisen er stiftet af Aarhus Byråd uddeles i dag, torsdag, klokken 13.00 af borgmester Nicolai Wammen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099