23948sdkhjf

Bjarke Rose modtager IDA’s Elektropris

Førsteprisen blev tildelt på baggrund af succesrige produkter inden for optiske målinger, mens kandidatpriserne gik til arbejde, der kan gavne høreapparatindustrien.
Bjarke Rose modtager IDA’s Elektropris

Førsteprisen blev tildelt på baggrund af succesrige produkter inden for optiske målinger, mens kandidatpriserne gik til arbejde, der kan gavne høreapparatindustrien.

Bjarke Rose får Elektroprisen 2011 for sit engagerede virke med udvikling af en lang række optiske spektrometre.

Han har formået at udvikle et simpelt spektrometerdesign, der er selvkompenserende overfor temperaturvariationer, således at temperaturstabilisering af spektrometeret kan udelades.

I de senere år har Bjarke Rose udviklet en række OEM spektrometre som i dag er integreret i flere banebrydende produkter fra FOSS A/S, og samtidig anvendes Bjarke Roses arbejde i stressmålinger i blandt andet vindmøllevinger, bygninger og broer.

Kandidatpris kan gavne høreapparatproducenter
I forlængelse af Elekroprisen uddeles to kandidatpriser på hver 10.000 kroner, og i år går de til to rene 12-taller fra DTU Elektro.

Civilingeniør Søren Jørgensen, tildeles en kandidatpris for sit master-afgangsprojekt om forudsigelse af taleforståelighed.

Projektet har allerede har vakt stor interesse fra blandt andet høreapparatindustrien, mobilselskaberne samt det tyske selskab Head akustik, der er stærkt interesseret i modellen som et redskab til at evaluere og optimere deres.

Kandidatpris i samarbejde med GN Resound
Michael Sevelsted Christensen, tildeles den anden kandidatpris for sit diplom-afgangsprojekt, der er udført i samarbejde med GN Resound.

Projektet vedrører udvikling af metoder til beregning af matematiske funktioner i nær realtid ved hjælp af en digital signalprocessor, DSP. Projektet giver en teoretisk nøjagtighed gennem programsimulationer, og der leveres for hver funktion en overbevisende demonstration af metodens anvendelighed.

Prismodtageren formår dermed at få elektronik, matematik og programmering til at danne et samlet hele.

Kilde: Ingeniørforeningen, IDA

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063