23948sdkhjf

Fynske robotter med udlængsel

Den fynske robotklynge eksporterer 70 procent af sine produkter

Mens Universal Robot og MIR står for en massiv del af eksporten, inspirerer de to milliardforetagender mange af klyngens mindre virksomheder til at gå efter udenlandske kunder. Det skriver fyens.dk, der har talt med Mikkel Christoffersen, forretningschef i Odense Robotics.

- De to store i økosystemet er helt klart med til at inspirere de mindre virksomheder i klyngen til at eksportere og få den internationale profil, de bruger hinandens netværk og benytter samme salgskanaler. Men det er ikke kun MIR og UR, der står for eksporten - vi har en lang række automationsvirksomheder og mindre robot-firmaer, som også er i fuld gang med eksporten, siger Mikkel Christoffersen til avisen.

På få år er er klyngen vokset til 3600 ansatte, og i sidste uge offentliggjorde Odense Robotics tal, der viser en eksport på 3,8 milliarder kroner i 2017. Det svarer til knapt 70 procent af den samlede omsætning. Og Mikkel Christoffersen glæder sig over, at flere at klyngens virksomheder gerne vil tage hul på eksporten.

- Af alle de virksomheder, som i dag ikke eksporterer, i klyngen har de 66 procent planer om at dyrke en større eksport, og det fortæller os, at der er en masse startups og højvækst-virksomheder, som også orienterer sig globalt, siger han.

Med den stigende eksport følger desuden jobs uden for Danmarks grænser, og tilsammen har Odense Robotics’ virksomheder efterhånden 760 ansatte i udlandet, mens de som sagt beskæftiger 3600 i Danmark. Et tal der inden for få år forventes at stige til 5000.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078