23948sdkhjf

Fra konkurs til 800 millioners opkøb

GPV har sat turbo på forretningen med det 800 millioner store køb af schweiziske CCS som det foreløbige højdepunkt 

Der sker meget siden det daværende GPV Industri i 2009 var igennem en turbulent tid med frasalg og i sidste ende en rekonstruktion. De rentable dele -   elektronikaktiviteter og dele af mekanikaktiviteterne - blev videreført i GPV International

Folkene bag EMS-virksomheden fik styr på forretningen, og i januar 2016 kom det danske industrikonglomeratet Schouw & Co i Aarhus på banen og købte GPV for 400 millioner kroner. Virksomhedens havde på det tidspunkt omkring 1.000 medarbejdere og omsætningen var i 2015 cirka 850 millioner kroner. 

De nye ejere satte investeringer i en udbygning af EMS-virksomhedens globale tilstedeværelse på tavlen. Dengang lød det, at det ud over produktion i Danmark og Thailand ville være oplagt at etablere sig på den anden side af Atlanten for at komme tættere på det amerikanske marked. 

Således blev det. 

Dagens orden: Investering og opkøb
Få måneder efter, i maj 2016, blev der så sat handling bag ordene. Med en ny 5.000 m2 stor fabrik i Mexico kaster den EMS-koncernen yderligere kul på vækstplanerne. 

Siden og sideløbende foretog GPV mange store investeringer. Elektronik- og mekanikproduktionen i Thailand blev udvidet markant, og der kom adskillige nye SMT-linjer til i både Thailand og på den danske elektronikfabrik i Aars. 

I foråret 2017 blev pungen åbnet igen. Denne gang var det opkøbet af elektronikproducenten BHE i Horsens, det gjaldt. Et køb som særligt komplementerede elektronikproduktionen i Aars. 

Køber sig over omsætningsambition
På oktobers sidste dag kom så den foreløbige kulmination på den næsten ti år lange rutsjetur, GPV har været igennem. Aftalen om købet af den schweiziske konkurrent CCS blev offentliggjort, en handel til 800 millioner kroner – det dobbelt af hvad GPV selv blev købt for mindre end tre år tidligere. 

Med købet vokser GPV til en global EMS-koncern med omkring 3.700 medarbejdere - 2.300 hos CCS og 1.400 ved GPV. Hvor hovedparten af GPVs kunder havde hovedkontor i Nordeuropa, har størstedelen af CCS kunder deres hovedkontor i den tysktalende del af Europa. Med handlen følger også CCS’

produktionsfaciliteter i Schweiz, Tyskland, Østrig, Slovakiet, Sri Lanka og Kina. 

Kæmpekøbet betød ikke kun, at der kom en danskbaseret spiller ind i den europæiske eletronikindustrus top. GPVs omsætning var i 2017 vokset til knap 1,2 milliarder kroner, mens CCS var en tand større med en omsætning på 1,4 milliarder kroner i 2017. Omsætningen i den nye EMS-koncernen er således cirka 2,6 milliarder krone. Dermed nåede GPV også sin målsætning om en omsætning på 2,5 milliard kroner i 2022 langt tidligere end ventet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078