23948sdkhjf

Skannerproducent og udvikler sammen imod sprængstoffer og narko

Ingeniør- og udviklingsvirksomheden Dansk IngeniørService (DIS) stod for elektronik, regulering og softwarekompetencer, da skannerproducenten Xylon fik en ordre på et specielt røntgensystem. Det skulle kunne skanne efter materialer baseret på deres molekylære opbygning.

Xylon producerer hovedsageligt industrielle røntgenprodukter og leverer normalt røntgensystemer med en udstråling på 40x60 grader. Til denne opgave blev der udviklet et nyt røntgensystem optimeret til brug sammen med en linjedetektor, der kan skanne to meter brede enheder. 

- Skanneren skal bruges til sporing af eksempelvis sprængstoffer og narko i containere. De molekylære signaturer er kendte, men for at kunne foretage de molekylære bestemmelser stilles der nogle voldsomme krav til vores systemer, specielt med hensyn til præcision og reproducerbarhed. Man skal kunne måle med en helt anden nøjagtighed for at kunne anvende data til de forskellige stoftypebestemmelser, hvilket er essensen i det her projekt, siger Lars Sigvard Madsen, R&D Director hos Yxlon. 

Udnyttelse af computerkraft og reguleringssystemer
Hvor DIS tidligere har assisteret Yxlon med mekanikkompetencer, skulle udviklingsfirmaet denne gang bidraget med en central ressource inden for elektronik, regulering og software. I samarbejde med Yxlon ahr firmet blandt andet stået for udvikling og integration af reguleringssystemer til styring af røntgensystemet, udvikling af en parametriseret model for fotonenergi baseret på sensorfeedback, gennemgang og forbedring af den eksisterende målekæde samt databehandling for røntgensystemet. DIS har ligeledes supporteret med Prototype Management, klimatest samt PCB-udvikling. 

- Vi har taget et eksisterende system og opgraderet det på en række parametre, hvor vi har arbejdet med at få en helt anden performance ud af røntgenudstyret og få udnyttet computerkraften og reguleringssystemerne. Udfordringen har været at få teknologien til at fungere samt at få præcisionen på plads; her har det været godt at kunne trække på DIS’ meget kompetente viden, siger Lars Sigvard Madsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125