23948sdkhjf

Guldprisen fortsætter himmelflugt

For fjerde dag i træk stiger prisen på guld til et nyt rekordniveau, der i sidste ende kan påvirke prisen på elektroniske komponenter.
Mens arbejdet med at udvikle alternativer til de ædle metaller i elektronikindustrien fortsat står på, banker prisen på guld lige nu i vejret.

Tirsdag ligger guldprisen på 1.493,90 dollar per ounce, der svarer til lidt over 28 gram.

Det er en stigning på 0,12 procent i forhold til mandag, og dermed sætter guldprisen altså ny rekord for fjerde dag i træk.

Stigning vil ikke fortsætte
Set over det seneste halve år er prisen på guld steget med 11,77 procent, og det skyldes en kombination af flere faktorer så som den europæiske gældskrise, uroen i Mellemøsten, usikkerheden i Japan og en lav dollarkurs, siger seniorstrateg i Jyske Bank, Ib Fredslund Madsen, til dr.dk.

I urolige tider er guld nemlig traditionelt en sikker investering, men for elektronikbranchen kan de stigende priser altså i sidste ende medføre dyrere komponenter.

Ifølge Ib Fredslund Madsen vil stigninger dog ikke fortsætte.

- Rentestigninger vil gøre obligationer til en bedre investering og det faktum, at guld ikke giver renter, gør, at jeg forventer prisen vil falde senere på året, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063