Sonion-succes koster halv milliard
Efter et vækstfyldt 2010 har kapitalfonden bag høreapparatkomponentvirksomheden nu trukket over 500 mio. kr. fra selskabet.
Det har derfor hele tiden ligget i luften, at Altor ville hive en stor del af investeringen retur, så snart dette var muligt.
Med et flot resultat for 2010 og udsigt til fortsat vækst er det netop, hvad der er sket. Sonion har måttet betale næsten hele driftsoverskuddet for 2010 på 160 mio. kr. til holdingselskabet bag virksomheden, som i alt har trukket 515 mio. kr. til Altor.
- I forbindelse med at vi nu har gjort det godt og vist, at Sonion er en vedvarende forretning, der kan udvikles til noget større, har ejerne valgt en refinansiering. Dels er der sket en reduktion af egenkapitalen, og dels har vi fået radikalt bedre betingelser på vores lån, siger Jørn Mørkeberg Nielsen, adm. direktør i Sonion, til Børsen.
Vækst og større markedsandel
2010 var da også et godt år for Sonion, som oplevede en salgsvækst på 17 procent. Ifølge direktøren regner man også med vækst i 2011, om end ikke i helt samme grad.
Forventningen lyder på 12-13 procent, som skal hentes ved en generel vækst på høreapparatmarkedet, en ekstra vækst fordi andelen af høreapparater med to mikrofoner fortsat øges samt ved at vinde markedsandele fra konkurrenterne
Sonion sidder i øjeblikket på omkring 33 procent af markedet.
Med til historien hører, at investeringerne i forskning og udvikling i Sonion er øget fra 5 til 11 procent af omsætningen, siden Altor overtog ejerskabet i juni 2009.