- Vi startede med et problem
Sensorfirmaet Remoni har siden opfinder og stifter Bo Eskerod Madsen udtog to patenter i 2013 udviklet IoT-baserede sensorer, som monteres direkte på elkabler, vand- og varmerør og overvåger strømninger indeni. Et tilhørende skybaseret energiovervågningssystem genererer en forbrugsrapport, så brugeren kan overvåge, måle og dermed let mindske forbruget.
Efter flere års udvikling kom produkterne på markedet sidste år, og firmaet står således i dag med et produkt og ikke mindst en service, som hjælper virksomheder og bygningsansvarlige med at spare penge og ressourcer. Men at sige, at firmaet startede som en servicevirksomhed, er ifølge Bo Eskerod Madsen ikke præcist. Han så, at utrolig mange ressourcer bliver spildt, fordi de ikke løser de tiltænkte problemer.
Mere om RemoniDenne artikel er tidligere bragt i Magasinet Forsyning, hvor vi har skrevet endnu mere om Remoni. Her kan du læse hvad: Kunstig intelligens kommer legionella til livs |
- Vi startede med et problem. Og vi kunne ikke finde en løsning i markedet. Derfor gik vi ind i udviklingen. Så prototypede vi det, og gik efter et patent – andre havde det ikke! Det er også derfor, vi kan få patent mange steder rundt om i verden (Remoni har netop fået patent på sine clamp- on IoT sensorer i USA, red.), forklarer Bo Eskerod Madsen begejstret.
- Miljøaspektet er grundlaget, men det er meget lettere at få igennem og solgt, når der er økonomi i det, tilføjer Remoni-opfinderen og slutter:
- Vi kan løse et problem her – det skal vi da gøre. Kom!
Remoni har i dag 20 ansatte, som for hovedparten arbejder med udvikling, på adressen i Stilling. Her bor firmaet til leje hos ETK EMS, der også fremstiller den elektroniske indmad i sensorerne. Plastindkapslingen bliver produceret hos A.K. Iversen i Randers.