23948sdkhjf

Vild vækst for vandmålere

Vandmålere er på vej til at blive Kamstrups største produkt. Årsagen er knaphed på vand i verden

Kamstrups produktion af vandmålere er historien om en succes og vækst på 50-60 procent årligt.

- I 2016 så vi, at der var enorm vækst i markedet, så vi forudsagde, at vi skulle flerdoble produktionen. Der var mange af os andre, der ikke troede på, at salget ville blive så stort, men det blev det, fortæller Peter Suhr, chef for Production Technology hos Kamstrup.

Kamstrup byggede i 2016 en ny fabrik til produktion af vandmålere, og siden er det gået stærkt. Vandmålere bliver måske allerede i år Kamstrups største produkt. Vandmålere har nemlig langt højere vækstrater end elmålere og fjernvarmemålere, som er Kamstrup to andre hovedprodukter. Kamstrup regner med en mangedobling af produktionen af vandmålere i 2023.

Knaphed på vand og fokus på ressourcer er nogle af forklaringerne på, at markedet har så høj en vækst.

Kamstrup opererede indtil for nogle år siden mest på det danske og nordiske marked, men de seneste år har virksomheden erobret markedsandele i hele verden. Det gælder både Amerika, Asien og Afrika. Et land som Ghana har lagt store ordrer hos Kamstrup.

Lækage-søgning 
Kamstrups vandmålere måler ikke vandstrømmen mekanisk, men derimod med ultralyd. Det giver mulighed for også at detektere lækager og vandspild i distributionsnettet.

- I mange lande ligger tabet fra ledningsnettet på 40-50 procent. Hvis vi kan komme med en løsning, der kan udpege, hvor tabet sker, så er det interessant for kunderne, og så er prisen knap så vigtig, siger Peter Suhr.

Kamstrup er ved at opbygge en ny fabrik i Atlanta, Georgia, for at kunne følge med efterspørgslen. Virksomheden regner også med, at der skal bygges en tredje fabrik på et tidspunkt.

- Vi regner med, at der skal bygges en fabrik. Om det bliver i Afrika eller i Asien, ved vi ikke endnu. Der er nogle store ordrer, som forudsætter, at man har en vis lokal produktion i landet, siger Peter Suhr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078