23948sdkhjf

Elektronik og robotteknologi fusionerer i Odense

Messerne E-18 og R-18 samler elektronik og robotteknologi under samme tag. For hvor ville robotterne være uden elektronikken? Og hvordan skulle man fremstille elektronik uden robotter?

Elektronik- og robotmesserne E-18 og R-18 byder på viden og inspiration, når de sammen inviterer indenfor den 11. september i Odense Congress Center. Kombinationen af elektronik og robotter giver ifølge en udstiller god mening.

- Elektronikbranchen er i høj grad en pionér inden for anvendelsen af robotter, så robotteknologien er intet nyt for denne del af industrien. Selv mindre elektronikproducenter anvender pick'n place maskiner til montagen af elektronik, og det har i mere end et par årtier været hverdag for elektronikproducenterne, der dermed er fuldt fortrolige med en automatisering af produktionen, indleder Mikael Thomsen, der er direktør for Eltraco Automation og aktiv i messeledelsen omkring E-18.

Selvkørende plukkeløsning forsyner pick'n place maskiner
Eltraco Automation vil blandt andet bruge det kombinerede E-18 og R-18 messekoncept til at fremvise en selvkørende plukkeløsning til forsyning af pick'n place maskiner fra komponentlagrene hos elektronikproducenterne. 

- Det er samtidigt en løsning, som netop henvender sig til mindre elektronikproducenter, som ofte står over for high-mix produktion af relativt små serier og derfor også hyppige jobskift. Det er en løsning, som også inkluderer det bedste i samarbejdet mellem flere producenter, leverandører og integratorer i dansk elektronik- og robotindustri, da Eltraco har arbejdet sammen med Enabled Robotics under engageret projektledelse fra Odense-virksomheden, Tekproject, fortæller Mikael Thomsen. 

Platformen er en kørende MIR-platform, hvorpå der monteret en robotarm fra Universal Robots. Til denne næsten "standardiserede" robotløsning har Enabled Robotics udviklet en sensor og software, der aflæser og afkoder komponentrullerne på elektronikproducentens lager. Systemet er dermed i stand til at kommunikere med en produktionslinje, og hvis der er ved at opstå en behov for skift af en komponentrulle, så bringer robotløsningen selv en ny rulle frem og placerer den i maskinen.

Elektronik- og robotmesserne E-18 og R-18 finder sted i Odense Congress Center den 11. – 13. september 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109