23948sdkhjf

København får verdens første interaktive bænk

Islands Brygge bliver hjemsted for en intelligent bænk designet af arkitektfirmaet MAPT.
Bænken inviterer brugerne til at lege, bevæge sig og opleve byrummet på nye måder ved at skifte farve og mønster, når man passerer den. Det skriver MAPT på sin hjemmeside.

Den er placeret på Islands Brygge, og ideen til det interaktive element opstod, da Københavns Kommune skulle gendanne byrummet efter at have bygget en parkeringskælder på stedet.

- Vi har længe været fascineret af byrum, der kommunikerer med folk. Som begyndelse valgte vi noget, der allerede er derude – bænkene – og gjorde så en af dem levende. Når folk går forbi den interaktive bænk, lyser den op og frister til leg, skriver MAPT på hjemmesiden.

Tre forskellige lege
Arkitekterne har lavet tre forskellige ”lege” på bænken; man kan ”male” bænken ved at føre hånden rundt, og når bænken forlades, viser den de ”malerier”, der er blevet lavet.

Den anden leg er mere fysisk; hvert bræt på bænken kan oplyses. Jo hurtigere man løber forbi bænken, jo mere acceleration vil blive illustreret.

Den sidste leg er mest for voksne, da den kræver tålmodighed. Når man sidder på den, vil man kunne se forskellige lysmønstre nærme sig. Når de rammer personen på bænken, skaber de et ”hav af lys”.


[flash][width]500[/width][height]390[/height][address]http://www.youtube.com/v/8Fm3OuFX3ao[/address][/flash]
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11