23948sdkhjf

B&O-topchef skiftes ud med motorcykel-boss

Karl Kristian Hvidt Nielsen fratræder sin stilling hos B&O pr. 1. marts.
Den 1. marts 2011 tiltræder det nuværende bestyrelsesmedlem Tue Mantoni som administrerende direktør for B&O. Den nuværende topchef, Karl Kristian Hvidt Nielsen, er dog til rådighed indtil udgangen af juni 2011.

Tue Mantoni har gennem de sidste otte år været ansat hos den engelske motorcykelproducent Triumph Motorcycles, senest som CEO. Siden 1. januar 2011 har han været medlem af bestyrelsen for Triumph Motorcycles Ltd. Før han kom til Triumph, arbejdede Tue for McKinsey & Co. i København og London.

Har brug for anden profil
- Tue Mantoni har gennem sit hidtidige virke erhvervet og udvist de færdigheder, bestyrelsen finder nødvendige i Bang & Olufsens næste udviklingsfase. Tue har senest som CEO for Triumph vist, at han kan stå i spidsen for et internationalt livsstilsbrand og styre det gennem en succesfuld kommerciel transformation. Triumph opererer ligesom Bang & Olufsen i et konkurrencepræget marked, hvor innovation, design, produktkvalitet og stærke kundeoplevelser er blandt de vigtigste succesparametre, siger B&O’s bestyrelsesformand Ole Andersen.

- Bang & Olufsen er et af de danske brands med størst internationalt potentiale. Jeg er stolt over og ser frem til at arbejde med lederteamet og det globale netværk af forhandlere, leverandører og forretningspartnere for at sikre, at vi genvinder en unik og stærk markedsposition. Vores strategi vil uden tvivl blive baseret på en dyb og indgående forståelse for kunderne og disses nuværende og fremtidige behov og ønsker, udtaler Tue Mantoni.

- Jeg er stolt over, at vi igennem de sidste knap tre år har fået vendt udviklingen i Bang & Olufsen. Det har været en stor og spændende udfordring, og jeg værdsætter den kæmpe indsats som alle inden for og omkring Bang & Olufsen har ydet for at få dette til at lykkes. Med udgangspunkt i Bang & Olufsens styrkede situation havde jeg set frem til at stå i spidsen for næste fase med fokus på at udvikle brandet til at skabe vækst i virksomhedens omsætning og indtjening. Imidlertid ønskede bestyrelsen, at en anden profil skal stå i spidsen for dette arbejde, hvilket jeg respekterer, og jeg vil gøre, hvad jeg kan for, at skiftet kommer til at foregå så hensigtsmæssigt som muligt, siger Karl Kristian Hvidt Nielsen.

Indkalder til ekstraordinær generalforsamling
Tue Mantoni udtræder af bestyrelsen samtidig med, at han tiltræder som administrerende direktør. Herefter består bestyrelsen af fire generalforsamlingsvalgte og tre medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer. Disse er Ole Andersen (bestyrelsesformand), Niels Bjørn Christiansen (næstformand), Rolf Eriksen, Peter Skak Olufsen, Anette Revsgaard Sejbjerg (medarbejdervalgt), Jesper Olesen (medarbejdervalgt) og Knud Olesen (medarbejdervalgt).

Bestyrelsen foreslår nyvalg af Dr. Alberto Torres, som er uddannet Ph. D. i Computer Science samt Bachelor og Master of Science fra Universidad Simón Bolívar. Han har siden 2009 være medlem af koncernledelsen hos Nokia. Desuden foreslår bestyrelsen nyvalg af Jesper Jarlbæk, som er uddannet H.D. samt statsautoriseret revisor. Han har blandt andet været ansat hos Arthur Andersen og Deloitte.

Valget skal ske på en ekstraordinær generalforsamling, som vil blive afholdt i Struer den 10. marts 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129