23948sdkhjf

Tre danske robotnetværk forener kræfterne

Dansk Robot Forening DIRA, UserNet og SupplyNet har på DIRA’s generalforsamling besluttet at forene kræfterne i det nye ”DIRA – Dansk Robot Netværk”, der er Danmarks største robotnetværk.
- Vi forener kræfterne for at stå stærkere og i fællesskab styrke dansk industri, så vi fortsat har produktion på dansk jord i fremtiden. Når vi nu er samlet i én forening i stedet for tre, kan vi bevæge os ind på den politiske scene og tale vores og industrisektorens sag med større vægt, siger direktør i Gibotech og formand for SupplyNet, Henrik Anker.

Som alle andre virksomheder med relation til dansk industri ved robotnetværkets medlemmer, at industribranchen er presset, fordi udlandet lokker med lavere omkostninger. Medlemmerne i ”DIRA – Dansk Robot Netværk” håber, at de ved at stå sammen via politik og kommunikation kan påvirke den bekymrende udvikling, så danske industrivirksomheder også i fremtiden producerer i Danmark.

Vil være tre gange så mange medlemmer
Udviklingen er omdrejningspunkt for projektet AIM, som Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi er projektleder for, og som involverer 500 danske produktionsvirksomheder. Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi overtager ansvaret for at drive ”DIRA – Dansk Robot Netværk” fra RoboCluster.

- Vi har opskriften på, hvordan vi fastholder og udbygger de danske industri- og produktionsarbejdspladser ved at satse strategisk på vidensbaseret højteknologisk robotautomation af produktionen. Den tanke bliver omdrejningspunkt for en del af arbejdet i det nye DIRA, der vil markere sig stærkt politisk, siger Claus Risager, centerchef på Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, der driver UserNet.

Det nye samlede ”DIRA – Dansk Robot Netværk” har omkring 250 medlemmer, men målet er at blive tre gange så mange på kort sigt. Netværket får hovedkontor hos Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi i Forskerparken i Odense.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095