Schneider Electric tester nye teknologier med SDU
SDU og Schneider Electric forpligter i sig et strategisk samarbejde til sammen at skubbe til udvikling og vidensdeling inden for Smart Buildings og energifleksibilitet.
Det oplyser Schneider Electric i en pressemeddelelse.
Samarbejdet vil bl.a. omhandle udveksling af markedserfaringer, afprøvning af nye teknologier og SDU’s forskningsresultater i praksis.
- Formålet er at skabe et forskningsmiljø, hvor der tages udgangspunkt i ”virkeligheden”. Adgang til Schneider Electrics viden, erfaringer og ikke mindst internationale udviklingsafdeling sikrer, at vores teorier bliver testet i praksis. Samarbejdet sikrer også, at vores forskning bliver til konkrete løsninger til gavn for både erhvervslivet og samfundet, siger Dekan Henrik Bindslev fra SDU
Til aftalen hører også mulighed for at bidrage med spændende og relevante praktikpladser hos Schneider Electric. Schneider Electrics internationale udviklingsafdeling i Sverige har således støttet op om aftalen ved at oprette praktikpladser og udvekslingsophold, så enkelte studerende kan opleve og bidrage til et internationalt udviklingsmiljø.
Et naturligt next step
Igennem det seneste halvandet år har blandt andre SDU Center for Energy Informatics og Schneider Electric arbejdet tæt sammen i Coordicy-projektet om bygningsmodellering, prædiktivt vedligehold og perfomancetest.
- Vores erfaringer med performancetest blev grundlagt på SDU’s Bygning 44, der siden har fungeret som living lab for forskerne. Forskernes ihærdige arbejde med energieffektivitet matcher vores vision i Schneider, og derfor er det en helt naturlig udvikling for os at bidrage endnu mere til forskningen. Vi ser derfor frem til endnu mere samarbejde med SDU, siger Helene Egebøl administrerende direktør i Schneider Electric i forbindelse med underskrivelsen af samarbejdet på SDU.
Samarbejdet blev allerede skudt i gang i sidste uge, hvor opdateringen af Mærsk Bygningens Bygningsautomations system blev igangsat. Systemet skal fremadrettet bruges til test af forskellige teorier inden for behovsstyring via predictive controls, som forudser bygningens belastning bl.a. via avancerede software modeller udviklet af SDU Center for Energy Informatics.