23948sdkhjf

H2 Logic vinder norsk ordre

H2 Logic er blevet valgt som leverandør af en brint-tankstation til Hynor Lillestrøm AS efter en international udbudsrunde.
Norge startede etableringen af brint tankstationer allerede i 2003 med åbningen af den første tankstation i Stavanger som en del af et samlet netværk kaldet Hynor. Siden da er yderligere tre stationer åbnet, ligesom 20 brintbiler er blevet sat i drift.

Den nye brint tankstation i Lillestrøm vil sikre endnu en tankstation i Hynor-netværket. Brint-tankstationen i Lillestrøm vil inkludere et alkalisk eletrolyse-anlæg, som muliggør produktion af brint ved hjælp af strøm fra solceller. På sigt er der plads til at kunne afprøve nye produktionsteknologier, herunder PEM elektrolyse. Brint vil blive komprimeret til 700 bar, og optankningen vil ske i henhold til seneste internationale SAE standard, som sikrer hurtig optankning på få minutter ligesom med benzin.

Fem biler i Lillestrøm
Brint-tankstationen leveres af H2 Logic, som også skal levere en anden station til Oslo i 2011, hvor 17 brintbiler fra blandt andet Mercedes skal bringes i anvendelse. Fem af brintbilerne skal placeres i Lillestrøm og vil dermed anvende den nye tankstation. Jan Carsten Gjerløw, direktør i Hynor Lillestrøm AS, udtaler:

- Brint-tankstationen i Lillestrøm vil supplere og udbygge de mange omfattende forskningsaktiviteter, som planlægges i det nye forskningscenter i Akershus Energipark. Med stationen kan vi nu levere bæredygtig brint til køretøjer og sikre optankningsmuligheder for en større del af Oslo-regionen, ligesom Hynors netværk udvides.

- Vi er stolte over at være blevet valgt som leverandør af brint-tankstationen til Lillestrøm. Vi oplever en stigende interesse for vore optankningsprodukter, særligt grundet de stærke signaler fra ledende bilproducenter om at bringe brintbiler på markedet frem mod 2015. Lillestrøm brint-tankstationen giver også nogle gode synergier med den anden brint-tankstation, som H2 Logic skal etablere i Oslo også i 2011, siger direktør i H2 Logic, Jacob Krogsgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079