23948sdkhjf

Mennesker og dyr er kommet i vejen for Københavns IoT-drømme

De store besparelser Københavns Kommune, forventer ved at koble Internet of Things (IoT) og Big Data, er udfordret fra uventet kant

Store mængder data indsamlet af sensorer alle mulige steder skal gøre København mere effektiv, billigere og en for borgerne bedre by. Fuldt implementeret skal den forbundne by give besparelser i milliardklassen. 

Ifølge Frans la Cour, ingeniør og projektmanager ved Copenhagen Solutions Lab, København Kommunes Internet of Things-projektkontor, er der dog flere udfordringer. Det skriver ing.dk.

Rotter og menneskelig adfærd
For at lette skadedyrsbekæmpernes arbejde er de mekaniske fælder udstyret med sensorer. Når der en rotte i fælden giver den besked, så unødvendige tjek bliver fjernet. Problemet er bare, at rotterne undgår de forbundne fælder, da de kan mærke frekvensbåndet fra fælderne med sensorer.

Menneskelig erfaring gør også indhug i de forventede besparelser. Skraldespande udstyret med sensorer skulle gøre det muligt at planlægge tømning, så de mest fyldte blev taget først og det ikke bare er fra en ende af.

- Det viste sig imidlertid, at vores folk som tømmer spandene allerede render rundt med deres egen IoT i deres hoveder. De ved af erfaring, hvornår og hvilke skraldespandene, der har det med at blive fyldte. Med den viden planlægger de dagens rute. Businesscasen for sensorer i skraldespande er ikke helt væk, men det forhold spiser da af businesscasen, siger Frans la Cour til ing.dk

Endelig giver sensorer i vejene ikke altid i retvisende billede af, hvor folk parkerer. I nogle tilfælde kan de heller ikke klare det danske vintervejr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078