23948sdkhjf

VIDEO: Se LED-lampe lyser Roskilde op i alle regnbuens farver

Insulindunke, LED-pærer og minicomputere. Det er komponenterne i lampen Glød, som tre DTU-studerende har udviklet

Efter mørkets frembrud er der ikke mange lyskilder i campingområderne på Roskilde Festival. Der er dog masser af strømkilder i form af bilbatterier, telefoner og powerbanks. Så for tre ingeniørstuderende fra DTU ligger løsningen lige for. Det skriver DTU.dk.

- Vi synes selv, at et af de største problemer på campingområdet, var at der manglede lys i lejrene. Og det kan godt påvirke festerne; især hvis man kommer tilbage fra en god koncert, og ender i en mørk lejr - så dør festen med det samme, fortæller Victor Domanyi Bertelsen, der læser Design og Innovation ved DTU.

Minicomputere, LED-pærer og insulindunke
Sammen med sine medstuderende Christoffer og Mads har han udviklet lanternen Glød, som ved hjælp af Arduino-boards og en række LED-pærer kan sende lys ud i lejren. Pærerne og elektronikken er placeret i låget på tiloversblevne dunke til insulin, som er doneret af Novo Nordisk. Den er drevet af et batteri til at oplade mobiltelefoner, men da LED-pærer bruger meget lidt energi, kan den køre i timevis på en opladning. Se video herunder.

Men det stopper ikke her, forklarer Christoffer Thomsen:

- Vi er jo ingeniørstuderende, så det var ikke nok, at den bare lyste. Den skulle kunne noget mere. Vi satte en mikrofon i og brugte en hel del tid på at lave noget software, der styrer de små LED-pærer, så den kunne reagere på lydene i lejren. 

Skal have mere værdi end en festivalstol
Lanternen er lavet med henblik på, at festivalgæsterne selv skal kunne samle den på stedet i forbindelse med to workshops på festivalen.

Den første blev afholdt mandag på campingområdet, hvor festivalgæsterne fik mulighed for at samle i alt 80 Glød-lanterner, som de kunne tage med tilbage til lejren.

- Vi ville have, at det skulle være let for festivaldeltagerne at samle lanternen, så vi har loddet elektronikken og sat folie på i forvejen, så det bliver så pænt som muligt. Men det var vigtigt, at de selv skulle samle den, for så tror vi de får mere lyst til at tage den med hjem efter festivalen. Den skulle have noget mere værdi end en festivalstol, som man bare lader ligge, når festivalen slutter, forklarer Mads Dalum Hesseldahl.

 

 

Kilde: DTU

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094