23948sdkhjf

Udenlandske producenter fusker med støjgrænser

Specielt producenter fra Fjernøsten blæser i stor stil på det europæiske EMC-direktiv. Kontrollen med de importerede produkter er ikke god nok, mener en dansk konsulent.
Ifølge direktør Jens Kristian Tvede Oleen fra konsulentfirmaet Jens-EMC er der store problemer med udenlandsk-fabrikerede produkter, der udsender mere elektronisk støj end tilladt. Det skriver Ingeniøren.

Han mener, at kontrollen af specielt produkter fra Asien er alt for lemfældig, når de skal ind på det danske marked, og resultatet er, at halvdelen af produkterne ikke overholder støjgrænserne.

Falske testrapporter
Hos IT- og Telestyrelsen, der står for kontrollen i Danmark, kigger man hovedsageligt på, om produkterne har det lovpligtige CE-mærke, men det mener Jens Kristian Tvede Olesen ikke kan bruges som rettesnor.

- Når man bestiller elektronik i Fjernøsten og forlanger, at det skal leve op til EU-reglerne, så er det blot en ekstra omkostning til selve klistermærket. Vi ser falske fabrikanterklæringer og såkaldt akkrediterede testrapporter i massevis – tilmed går det som en verdensomspændende joke, at CE står for Chinese Export, udtaler han til Ingeniøren.

Han har selv oplevet at lave målinger, der ligger en faktor 1.000 ved siden af det, producenten havde oplyst i testrapporten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079