23948sdkhjf

Kinesisk vindmølleproducent vil udvikle offshore-møller i Danmark

Den kinesiske vindmøllefabrikant Envision Energy har placeret sit nye innovationscenter i Silkeborg og vil udvikle næste generation af offshore vindmøller på dansk grund.
Lei Zhang, administrerende direktør og stifter af Envision Energy, forklarer, at valget faldt på Danmark, fordi det er det rigtige sted at være, når man vil drive innovation og idéudvikle i vindsektoren.

- Danmark har hele supply chain, vigtige forskningsinstitutioner, gode testfaciliteter og de store, ledende spillere på markedet, Vestas og Siemens Wind Power. I det næste årti er det derfor stadig i Danmark, at konkurrencen om at være bedst på teknologiudvikling foregår - kombinationen af den historisk akkumulerede viden i Danmark og den fremtidige konkurrence er unik.

Ny offshore-mølle klar til test i 2012
Direktøren for Envisions Global Innovation Center i Silkeborg hedder Anders Rebsdorf. Han er nu indtrådt i Vindmølleindustriens bestyrelse, hvor han også tidligere har siddet - dengang som repræsentant for Gamesa.

På kontoret i Silkeborg har Anders Rebsdorf 17 medarbejdere - alle med ca. 15 års erfaring indenfor vind. Han regner med, at de vokser til 20 ansatte inden udgangen af 2010. Målet er at udvikle et nyt og smartere offshore produkt, og det er der villighed til at investere stærkt i. I øjeblikket arbejder de på højtryk for at udvikle en mølle mellem 3,5-4,0 MW, der gerne skulle stå klar til test i 2012.

- Normalt tager det ca. tre år at udvikle en ny mølle, men vi håber denne gang at kunne gennemføre det hurtigere med leverandørernes hjælp. Vi satser på at have møllen klar, så vi kan teste den fx på Østerild, hvis vores ansøgning om en plads bliver imødekommet, siger Anders Rebsdorf.

Offshore på en ny måde
Envision Energy forventer, at den nye offshoremølle skal bane vejen for at producere til de europæiske markeder - specielt de britiske og tyske offshoreprojekter er i fokus. Anders Rebsdorf fortæller, at de gerne vil tilføre noget nyt til den måde, hvorpå man ser offshore produkter.

- Vi vil være konkurrencedygtige på offshore vind og samtidig tilbyde et pålideligt produkt. Derfor arbejder vi med, at møllen skal have så få komponenter som muligt. Jo færre dele, jo mindre kan gå galt. Det er en af vores grundantagelser for, hvordan vi skaber et pålideligt produkt, der er let at servicere. Derudover arbejder vi med et koncept, hvor vi køber mange af vores komponenter fra leverandører i en global integreret supply chain, hvilket driver omkostningerne ned. Det vil sige, at langt størstedelen af møllen er produceret hos leverandører, og ideelt set vil møllens dele først mødes på havnen, hvor den samles og installeres ude på havet. Vores strategi er at udvikle smarte og enkle løsninger.

Om Envision Energy
Lei Zhang startede Envision Energy op i 2006, og virksomheden tæller i øjeblikket lige under 300 medarbejdere globalt. Over 100 af disse arbejder med forskning og udvikling. Hovedkvarteret og produktionen ligger nordøst for Shanghai. Envision har et strategisk partnerskab med det kinesiske energiselskab, Longyuan, der er den største vindudvikler i Kina. Derudover har de blandt andet et strategisk partnerskab med LM Wind Power.

Indtil videre har Envision fokuseret på sites med lave middelvinde. Deres første mølletype var en 1,5 MW, og nu lancerer de en 2,0 MW med 115 meter rotordiameter. Det er en mølletype, som passer godt til blandt andet Kina, Polen og indenlandske tyske sites.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://windpower.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063