23948sdkhjf

H2 Logic A/S tester brintbiler og tankstationer for millioner

Danske H2 Logic og bilproducenterne Daimler og Fiat investerer 145 mio. kr. i afprøvning af brintbiler og tankstationer i Oslo. H2 Logic leverer brændselsceller og brint-tankstationer til projektet.
Projektet går under navnet H2MOVES Scandinavia og har opnået EU støtte på 58 mio. kr. samt bidrag fra det danske EUDP- program og det norske Transnova-program.

H2 Logic skal levere brændselsceller til en række køretøjer i projektet samt forestå etableringen af en brint-tankstation i Oslo samt en mobil brint-tankstation til brug i Europa.

Danmark og Skandinavien har siden 2006 samarbejdet omkring en fælles vision om at sikre området som et blandt de første i verden hvor brintbiler markedsintroduceres omkring 2015. Indtil nu er 7 brint tankstationer i drift i Skandinavien med yderligere 3 under etablering bl.a. en i Holstebro i Danmark.

H2MOVES Scandinavia - en milepæl
Med det nye EU projekt H2MOVES Scandinavia er første milepæl nået for samarbejdet nemlig at både EU og de internationale bilproducenter igangsætter afprøvning af brintbiler i området.

I H2MOVES projektet skal 17 stk. brændselscelle biler afprøves i Oslo, sammen med etableringen af en storskala brint tankstation i byen. Bilerne skal ligeledes på en rundtur i Europa sammen med en mobil brint tankstation for at formidle projektets resultater samt perspektiverne indenfor brint til transport.

H2 Logic skal levere brændselsceller til 5 stk. bybiler i projektet, fra TH!NK samt forestå etableringen af begge brint tankstationerne. De resterende biler leveres fra Daimler og FIAT. Hydrogen Link Danmark deltager i projektet med henblik på at sikre koblingen til Danmark.

Et vigtig skridt & en stærk mulighed
Hos foreningen Hydrogen Link Denmark og hos H2 Logic er der glæde at spore over projektet.

- At bilproducenterne nu også har aktiviteter i Skandinavien er et vigtigt skridt for at sikre at området også bliver en del af udrulningen af brintbiler fra omkring 2015. Netop adgangen til brint køretøjer kan skabe et tidligt hjemmemarked for danske virksomheder særligt indenfor teknologier til brint produktion og optankning som har et betydeligt globalt eksportpotentiale der kan skabe arbejdspladser og indtjening til Danmark, siger Flemming Wennike, foreningslder i Hydrogen Link Denmark.

- H2MOVES projektet er en stærk mulighed for H2 Logic til at udvikle og afprøve vores brint og brændselscelle teknologi i et tæt samarbejde med de ledende bilproducenter. Etableringen af brint tankstationerne i projektet vil give os en betydelig og anerkendt reference som vi særligt vil anvende mod det tyske marked de kommende år, siger Jacob Krogsgaard, direktør i H2 Logic A/S.

Om H2MOVES Scandinavia
H2MOVES Scandinavia projektet har et samlet budget på 145 mio. kr. med 58 mio. kr. i støtte fra det Europæiske Fuel Cells & Hydrogen Joint Undertaking. FCH-JU programmet har 3,7 mia. kr. frem mod 2012 til støtte indenfor brint og brændselscelle teknologier, og H2MOVES-projektet er det første fyrtårnsprojekt under programmet.

Det danske EUDP program og Norske Transnova-program bidrager også med finansiering til projektet, foruden bidrag fra de deltagende
virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094