23948sdkhjf

Teknologiske iværksættere hædret af industrifond

Genial, ny og intelligent tagbelægning, der udnytter solenergi fra hele taget på enfamilieshuse er blandt modtagerne af årets priser fra Alexander Foss' Industrifond.
Der har aldrig tidligere været så mange innovative og kvalificerede ansøgninger til Alexander Foss' Industrifond, som nu har uddelt årets fire priser.

- Det er meget positivt at opleve den sprudlende iværksætterlyst indenfor det teknologiske område, siger formanden for fonden Generalkonsul, civilingeniør Johan Schrøder.

Bedre solfangersystemer
Alexander Foss' Industrifond støtter iværksættere og mindre virksomheder med fokus på innovation og produktion.

Én af de større priser på 85.000 kr. er givet til virksomheden Innogie, der udvikler en ny tagbelægning til hele taget, og som på en række faktorer er mere effektiv og økonomisk i forhold til traditionelle små solfangersystemer.

Projektet har i samarbejde med Jacob Jensen Design også sat fokus på designet. Markedet i Europa for intelligente tagbelægningssystemer forventes i 2014 at være på 2,5 mia. euro, og indgangen til markedet vil ske i et tæt samarbejde med en typehusproducent.

Intelligent skjorte
Derudover modtog Rune Paamand 25.000 kr. til projektet "Smart Shirt", hvor sensorer og trådløse sendere væves ind i stof. En intelligent skjorte af dette stof vil kunne anvendes og styrke såvel forebyggelse som diagnosticering af sygdomme med symptomer i bevægeapparatet, som fx epilepsi.

Jonatan Højberg og Keld Lundgaard fra Blue Power Technologies modtog 100.000 kr. for udvikling af et nyt konverteringssystem til udnyttelse af havbølgers energi. Systemet konverterer lineære bevægelser til elektrisk energi, og er mere effektiv og økonomisk i forhold til eksisterende konverteringsmekanismer baseret på hydraulik.

Sidst med ikke mindst modtog Frederik Tårnhøj fra IdeaSpec 100.000 kr. for udviklingen af nye optiske spektroskopi-systemer baseret på kombinationen af LED's og kemometri, hvorved der kan gennemføres nøjagtige og samtidige analyser af flere parametre i væsker. Første markedssegment planlægges at være bryggerier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094