23948sdkhjf

Spin-off virksomhed kan skabe jobs på Bornholm

Møller Mouridsen ApS har fået 399.600 kr. fra EU’s Regionalfond til ny spin-off virksomhed, der udvikler AGRO-alarm til landbruget.
Bornholms Skibsradio og JL Landbrugteknik har dannet Møller Mouridsen ApS. Virksomheden udvikler en alarm, der blandt andet overvåger energiforbruget, og de første alarmer er netop ved at blive sat op i Jylland og på Bornholm.

AGRO-alarmen opdager selv de mindste udsving i energiforbruget, og der bliver så givet besked til landmanden. Han får at vide, hvor der bliver brugt mere energi end sædvanligt og kan rette fejlen med det samme.

Muligt at spare på energien
Alarmen kobler eksisterende og nye energi- og alarmsystemer sammen, og systemet vil kunne betjenes via computer eller mobiltelefon. Christian Møller fra Møller Mouridsen siger:

- Dansk landbrug er meget effektivt, men et af de steder, hvor det er muligt at spare er på energien. Agro-alarmen giver landmanden besked ved de mindste udsving, og han kan dermed sikre sig et optimalt forbrug af energi.

Regionalfondsprogrammets formål i Danmark er at styrke den regionale konkurrenceevne og beskæftigelse ved at forbedre vækstvilkårene inden for innovation, iværksætteri og anvendelsen af ny teknologi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078