23948sdkhjf

Cyberkriminalitet skal bekæmpes af Niksun og AAU

Det amerikanske teknologifirma og forskere fra AAU vil ondsindede internetorme og hackerangreb til livs.
Det overordnede formål med det nye samarbejde er at forbedre sikkerheden i fremtidens netværkssystemer.

Projektet med overskriften STRONG Networks (Security, Trust and Robustness on Next Generation Networks) indebærer, at nogle af Niksuns egne eksperter kommer til at arbejde tæt sammen med sikkerheds- og netværksforskere fra Aalborg Universitets Center for Teleinfrastruktur og Institut for Elektroniske Systemer.

Niksun har i forvejen stor erfaring med sikkerhedsløsninger og overvågning af netværk, men den igangværende udvikling, hvor stadig flere tjenester havner på nettet, stiller nye krav.

- Det betyder, at mange også har en interesse i at prøve at skaffe sig økonomisk vinding ved at skabe problemer på nettet og stjæle oplysninger. Vores udfordring er at finde en måde at beskytte dem på, siger Niksuns stifter og direktør Parag Pruthi, som sammen med flere af selskabets egne forskere har været i Aalborg i denne uge for at afslutte forhandlingerne og underskrive aftalen.

Ny viden til industrien
Ifølge den amerikanske it-direktør vil ny viden fra samarbejdet blive delt med industrien og forskermiljøer via videnskabelige artikler, konferenceindlæg og undervisningsmateriale.

Samtidig skal resultaterne udnyttes til forbedringer af Nikuns egen teknologiplatform og produkter.

- Vi har tusindvis af installationer, hvor vores systemer eksempelvis leverer cybersikkerhed og beskyttelse til myndigheder, finansielle virksomheder og medicinalindustrien. Men ting er slet ikke så sikre, som vi kunne ønske os. De kan stadig hackes, og der er stadig mange former for ondsindede angreb, siger Parag Pruthi og fortsætter:

- For eksempel de såkaldte "zero-day" angreb, hvor vi ikke på forhånd kender mønsteret i angrebet eller de sikkerhedsbrister, det udnytter. Vi skal have styr på, hvordan vi finder de ting, der kan virke suspekte, men hvor vi ikke på forhånd er sikre på, om der er noget galt

Masser af huller
Postdoc Rasmus Hjorth Nielsen er en af de forskere på Aalborg Universitet, som skal samarbejde med Niksun.

Den unge forsker har et klart billede af de trusler, han skal være med til at bekæmpe, og hvem indsatsen er relevant for.

- Der bliver stadig detekteret masser af sikkerhedshuller, som vi ved hjælp af nye metoder vil kunne forhindre. Truslerne kan være orm, der kravler rundt i netværkene og prøver at lave slemme ting ved folks computere, eller det kan være cyberangreb fra andre lande mod militære installationer. Det vil især være interessant for større virksomheder, regeringer, militæret og lignende steder, hvor sikkerhed er vigtigt, siger Rasmus Hjorth Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062