23948sdkhjf

Danske rengøringsrobotter skal sikre effektiviteten

Når solceller er smudset til af støv og skidt reduceres effektiviteten. Danske forskere fra Center for Robotteknologi har indgået et internationalt samarbejde om udvikling af rengøringsrobotter til solcelleanlæg.
Samarbejdet omfatter forskere fra Spanien, Tyskland, England og Schweiz, og i fællesskab skal de udvikle robotter, der kan holde solcelleanlæg rene. Det skriver Ingeniøren.

- Det giver en stor reduktion i effektiviteten, hvis solcellerne bliver beskidte. Man kan manuelt gøre dem rene, men det er omkostningstungt, siger automationskonsulent Jens Fynbo fra Center for Robotteknologi, til Ingeniøren.

Det vurderes at de kommende rengøringsrobotter går en lys fremtid i møde uanset hvilken teknologi, de vil blive udstyret med.

- I takt med, at solcelle-teknologien modnes, og cellerne bliver mere effektive, betyder hver procent ekstra ydelse penge lige ned i foret, siger Søren Poulsen fra Teknologisk Institut til avisen.

Med projektet har Center for Robotteknologi sikret sig to fuldtidsstillinger til projektet, der har en løbetid på to år. Forventningerne til projektet er, at det udmønter sig i en rengøringsrobot, der kan sættes i produktion.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11