23948sdkhjf

Århus laver intelligent svømmehal

Et helt nyt banetællings- og tidtagningssystem er i disse dage ved at blive testet på Århus svømmestadion af børn fra kommunens femteklasser.
Snart er det slut med at skulle huske det svømmede antal baner, mens man svømmer – i hvert fald hvis man svømmer i det intelligente svømmebassin på Århus Svømmestadion.

I juli blev et nyt system muret ind i svømmebassinets kant og en storskærm hængt op for enden af bassinet. Snart er det blot at hente en chip ved billetlugen, montere den på sin ankel, springe i vandet og svømme derudad. Chippen tæller automatisk baner og viser løbende den svømmede distance samt tiden på storskærmen.

- Vi ønsker i Århus at motivere alle til at dyrke motion. Jeg er sikker på at dette teknologiske tiltag vil virke motiverende på både motionister og mere garvede svømmere, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Jacob Bundsgaard Johansen.

For de mere sports- og tekniknørdede behøver legen ikke at slutte i bassinet. Den kan fortsætte hjemme ved computeren, hvor træningsdata kan analyseres og redigeres.

Fra Formel 1 og Tour de France til Århus Svømmestadion
Danmark er blot det tredje land i Europa, der kan tilbyde det avancerede banetællings- og tidtagningssystem.

Systemet er baseret på AMB chip-systemet, der er verdens mest anvendte og anerkendte chiptidtagningssystem. Systemet har baggrund i motorsportens Formel 1, men benyttes også i Tour de France og flere OL-discipliner.

Systemet er leveret af Ultimate Sport Service, der er specialister inden for tidtagning og resultatservice til sportsarrangementer.

Mange nye teknologiske muligheder i bassinet fremover
Det nye banetællings- og tidtagningssystem er blot det første af en række nye muligheder i svømmehallen. Tankerne omkring det intelligente bassin er langt videre allerede.

- Vores ideer er mange. Vi arbejder nu på mulighederne for, at bassinet kan fungere som personlig træner. Ved hjælp af dioder i bassinet vil det for eksempel kunne fungere som tempoangiver. Systemet vil også kunne bruges i konkurrenceøjemed og i forbindelse med træning af de mange elitesvømmerne, der træner på Århus Svømmestadion. Fremover er det gæsternes ønsker, der bliver målestok for, hvad bassinet kan. Vi går nogle spændende år i møde, forudser Anders Seneca Dall, oplevelsesleder ved Århus Kommunes Idrætscentre.

Kilde: Århus Kommune - http://www.aarhuskommune.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094