23948sdkhjf

HI 2009: DART omdefinerer begrebet "egensikker"

Hidtil, har det at forebygge ”gnist dannelse” betydet enten store installationsomkostninger eller mange begrænsninger i strømforbruget. Den nye teknologi, DART repræsenterer en helt ny teknologi til brug i eksplosionsfarlige omgivelser. Pepperl+Fuchs A/S har været drivkraften i udviklingen af teknologien.
Pepperl+Fuchs A/S ønsker at fremme videreudvikling af applikationer, som kan anvende denne nye teknologi og er derfor interesseret i en dialog og samarbejde med kommende interesserede brugere af DART (Dynamic Arc Recognition and Termination).

Indtil nu, har det kun været muligt at forhindre gnistdannelse (lysbue), med tilstrækkelig energi til at forårsage en eksplosion ved at begrænse den effektive strøm til et forbrug på =2 watt. For rigtigt mange forskellige komponenter og instrumenter betyder dette, at de ikke kan anvendes i Ex-områder, hvor der kræves installation med egensikker beskyttelse i disse.

Brug DART og disse begrænsninger er snart forbi, for med DART bliver det muligt at anvende komponenter, som forbruger en effekt på op til 50 watt i EX-områder. Nøglen til denne banebrydende teknologi er en helt ny metode til at forhindre gnistdannelse (lysbue). Da løsninger på ”egensikker” metoder, på nuværende tidspunkt, er opnået ved at begrænse den disponible strøm til et sikkert niveau, har DART løst selve problemet ved at forhindre gnistdannelser (lysbuer) allerede i begyndelsesfasen af gnistens opståelse.

For at kunne dette benytter DART sig af det faktum, at enhver gnistdannelse (lysbue) resulterer i en markant forøgelse af strømmen i det aktuelle kredsløb, som med baggrund i allerede kendte karakteristika kan genkendes og detekteres meget pålideligt.

DART blev omtalt for første gang i en artikel trykt i ”P&A Compendium”, som udkom i 2005. På Hannover messen i 2008 blev ideerne til denne nye og banebrydende teknologi præsenteret af Pepperl+Fuchs for første gang til hele processindustrien, og dette medførte mange spændende samtaler og diskussioner. Nu er man så langt i udviklingen af DART, at man i år på Hannover messen 2009 har introduceret den endelige teknologi, og det er denne vi der præsenteres på HI 09.

Som den førende udvikler af DART teknologien er Pepperl+Fuchs særdeles interesseret i at fortsætte den store fokus på den igangværende diskussion og at bringe eksperter sammen med henblik på videreudvikling af nye produkter og løsninger.

Kilde: Pepperl+Fuchs - http://www.pepperl-fuchs.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078