23948sdkhjf

Svenskere hamstrer glødepærer

Fra 1. september må man ikke længe fremstille og distribuere glødepærer i EU. Det har fået svenskerne til at indkøbe pærer i hundredvis.
Selv om EU fra begyndelsen af september starter udfasningen af de energislugende glødepærer, er det ikke sikkert, at energibesparelsen vil kunne mærkes i Sverige med det samme. De svenske forbrugere er nemlig begyndt at hamstre pærer, og efterspørgslen er steget kraftigt siden juni. Teknisk Ukeblad rapporterer, at flere forbrugere har bestilt helt op til 200 pærer. Det skriver Ingeniøren.

I Danmark har man endnu ikke set samme tendens, men hos Dansk Supermarked forventer man, at også danskerne vil købe stort ind, når det går op for dem, at et forbud er på vej.

De nye EU-regler træder i kraft 1. september, og det betyder, at energislugende lyskilder skal udfases frem mod 2012. I første omgang ryger de matte glødepærer, og senere kommer et forbud mod de klare samt energitunge halogenpærer. Forbuddet ventes at kunne spare i alt 40 terawatt-timer af EU’s elforbrug – eller hvad der svarer til 11 millioner husstandes strømforbrug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064