23948sdkhjf

Nye problemer for Vestas på Isle of Wight

Siden 20. juli har en gruppe arbejdere besat Vestas’ fabrik på den britiske kanalø i protest mod en planlagt lukning. Nu er dele af vindmølleproducentens anden fabrik på øen også blevet besat.
Det er miljøaktivister og fagforeningsfolk, der har valgt at besætte dele af Vestas’ fabrik i Cowes. Det skriver energiavisen Recharge News ifølge RB-Børsen og EPN.

Den nye besættelse kommer samtidig med, at en lokal domstol har kendt den oprindelige besættelse af Vestas’ fabrik på øen for ulovlig og dermed givet den danske vindmølleproducent ret til at rydde fabrikken. Kendelsen vakte umiddelbart glæde hos Vestas.

- Nu har vi jo så fået domstolens ord for, at vi har retten til vores eget område. Men vi har bygget vindmøller i mere end 30 år, så vi er tålmodige optimister. Vi håber stadig på, at vi kan nå en fredelig løsning - det vil være det bedste for alle parter, udtalte Vestas’ IR-chef Peter W. Kruse til RB-Børsen.

Umiddelbart forlød det fra de protesterende arbejdere, at de ville efterkomme domstolens kendelse, men senere på dagen udtalte en af besætterne, at man ville barrikadere sig og kæmpe til det sidste.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111