23948sdkhjf

Ny stigning i industriens forventninger

Efter stor fremgang fra april til juni tog virksomhedernes forventninger yderligere et spring fremad fra juni til juli. Forventningerne ligger nu på det højeste niveau i ni måneder.
Industrivirksomhedernes samlede forventninger til de kommende tre måneder er fra juni til juli steget for tredje måned i træk.

Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik - den såkaldte konjunkturindikator - der følger industriens forventninger til udviklingen i produktion, ordrebeholdning og færdigvarelagre.

Indikatoren ligger i juli på -13 mod -15 måneden før. Tilbage i april hed tallet -34, og niveauet for juli er det højeste siden oktober 2008. Forventningerne til produktion er steget fra -3 i juni til -1 i juli, mens vurderingen af ordrebeholdning er steget fra -52 til -45. Endelig ligger vurderingen af færdigvarelagrene på -8 mod -10 for en måned siden.

Endvidere oplyser Danmarks Statistik, at 8 % af virksomhederne forventer øget beskæftigelse i de kommende tre måneder, mens 29 % forventer et fald. Tilsvarende forventer 11 % stigende salgspriser, mens 10 % forventer et fald.

Kilde: Danmarks Statistik - http://www.dst.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062